DECRET 32/2017, d'11 d'abril, de modificació del Decret 49/2008, d'11 de març, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat, per a la promoció dels interessos de Catalunya, pot establir oficines a l'exterior. Aquesta previsió, que ha estat avalada pel Tribunal Constitucional, ha permès crear una xarxa d'oficines a l'exterior des de l'any 1986.

En desplegament de la previsió estatutària, el títol III de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, regula la representació de la Generalitat a l'exterior. Entre les unitats de representació institucional del Govern que s'hi preveuen hi ha les delegacions del Govern a l'exterior. D'acord amb l'article 31 de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, les delegacions del Govern a l'exterior es creen per decret del Govern.

Mitjançant el Decret 49/2008, d'11 de març, es va crear la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França. Mitjançant el Decret 195/2013, de 16 de juliol, de modificació parcial del Decret 49/2008, d'11 de març, del Decret 50/2008, d'11 de març, del Decret 51/2008, d'11 de març, i del Decret 179/2008, de 9 de setembre, de creació de les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, al Regne Unit, a Alemanya i als Estats Units d'Amèrica, respectivament, es van estendre les funcions de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França a les relacions amb les autoritats i les organitzacions internacionals a Suïssa. Posteriorment, mitjançant el Decret 293/2016, de 6 de setembre, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra, es van tornar a modificar les funcions de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França per a ajustar-les a la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra.

En el temps transcorregut des de la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra s'ha palesat la necessitat de modificar l'àmbit d'aquesta representació per a incloure les funcions de representació davant d'organitzacions internacionals amb seu a Estrasburg i París, i de les relacions bilaterals amb les autoritats de la Confederació Suïssa. Cal, per tant, tornar a modificar les funcions de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França per a ajustar-les a les noves funcions assumides per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra.

A proposta del conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR