DECRET 332/2016, de 20 de desembre, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Barcelona i de Montcada i Reixac.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyDecret

El 30 d'abril i el 9 de maig de 2014, els plens de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, respectivament, van acordar iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals per tal de modificar el conjunt de la línia de terme, amb la finalitat d'adaptar-los a la realitat urbanística municipal del moment, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c), del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'Àrea Metropolitana de Barcelona, per acord del Consell Metropolità de 28 d'octubre de 2014, la Diputació de Barcelona, mitjançant el Decret de la Presidència de 17 de desembre de 2014, i el Consell Comarcal del Barcelonès, mitjançant l'escrit de 6 de novembre de 2014 del seu president, van informar favorablement sobre l'expedient d'alteració de termes. En l'expedient no consta informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Els ajuntaments de Montcada i Reixac i de Barcelona, mitjançant els acords dels plens de 18 de desembre de 2014 i 27 de febrer de 2015, respectivament, van aprovar la procedència de l'alteració, amb el quòrum legalment establert.

El 17 de desembre de 2015, la Direcció General d'Administració Local va emetre l'informe favorable sobre la tramitació del procediment i la procedència de l'alteració, d'acord amb els criteris fixats en el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 5 de maig de 2016, va emetre l'informe favorable sobre l'expedient.

El 12 de maig de 2016, es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, reunida el 22 de setembre de 2016, va aprovar el Dictamen sobre l'alteració dels termes municipals de Barcelona i de Montcada i Reixac en el qual informa favorablement sobre l'expedient.

Per tot això, tenint en compte que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessari o aconsellable l'alteració de termes i que ambdós ajuntaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR