DECRET 34/2017, d'11 d'abril, de modificació del Decret 168/2014, de 23 de desembre, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat, per a la promoció dels interessos de Catalunya, pot establir oficines a l'exterior. Aquesta previsió, que ha estat avalada pel Tribunal Constitucional, ha permès crear una xarxa d'oficines a l'exterior des de l'any 1986.

En desplegament de la previsió estatutària, el títol III de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, regula la representació de la Generalitat a l'exterior. Entre les unitats de representació institucional del Govern que s'hi preveuen hi ha les delegacions del Govern a l'exterior. D'acord amb l'article 31 de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, les delegacions del Govern a l'exterior es creen per decret del Govern.

Mitjançant el Decret 168/2014, del 23 de desembre, es va crear la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia amb un àmbit funcional limitat a la República Italiana. Tanmateix, les delegacions acostumen a estendre les seves funcions també a altres països del voltant de la seu de la delegació. És per això que es proposa que la Delegació del Govern de la Generalitat estengui les seves funcions a la República de Malta i a la República de San Marino.

A proposta del conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'article 2 del Decret 168/2014, del 23 de desembre, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia, que queda redactat de la manera següent:

Article 2

Funcions de la Delegació

2.1 Correspon a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia l'exercici de les funcions següents:

a) Promoure i coordinar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Italiana, així com amb els altres governs descentralitzats, en l'àmbit de les competències de la Generalitat.

b) Promoure i coordinar les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits amb els organismes internacionals amb presència a Itàlia i que tinguin un interès rellevant per a Catalunya.

c) Facilitar les funcions de prospecció del Govern de la Generalitat respecte de les relacions amb la República de Malta i la República de San Marino.

d) Les previstes a l'article 8.1 del Decret 170/2014, de 23 de desembre, d'estructura de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.

e) L'execució de les accions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR