DECRET 42/2019, de 25 de febrer, de modificació del Reglament dels serveis jurídics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret 57/2002, de 19 de febrer.

Fecha de Entrada en Vigor28 de Febrero de 2019
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 7/1996, de 5 de juliol, d'organització dels serveis jurídics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, va crear el cos d'advocacia de la Generalitat i va regular, amb caràcter general, les funcions d'aquest cos i l'estructura del Gabinet Jurídic de la Generalitat. A l'article 3.3 preveu que l'organització i el funcionament del Gabinet Jurídic han d'ésser exercits en la forma que es determini per reglament.

El Reglament dels serveis jurídics de la Generalitat va ser aprovat pel Decret 257/1997, de 30 de setembre, posteriorment derogat per l'actualment vigent Decret 57/2002, de 19 de febrer, on es regula el rang orgànic, l'estructura i les funcions del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

L'experiència assolida en el funcionament del Gabinet Jurídic, en el marc de les seves funcions de direcció i organització, fan que es consideri necessària la creació d'una unitat que assumeixi la direcció de les propostes en actuacions concretes que corresponen al Govern i l'Administració de la Generalitat en relació amb l'estudi, la implementació i la defensa dels drets i els principis rectors previstos a l'ordenament jurídic català, i on quedin incloses les funcions de representació i defensa davant el Tribunal Constitucional i en els procediments previstos en la legislació vigent davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

D'altra banda, s'adapta la regulació del nomenament de director o directora general d'Assumptes Contenciosos, director o directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica i director o directora de Drets i Assumptes Constitucionals que passa a ser a proposta de la persona titular del departament al qual és adscrit el Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Per tot el que s'ha exposat, de conformitat amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta de la consellera de la Presidència, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Modificació del Reglament dels serveis jurídics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret 57/2002, de 19 de febrer, amb el contingut següent:

  1. Es modifica l'apartat c) de l'article 8, que passa a tenir la redacció següent:

    “c) La Direcció General de Drets i Assumptes Constitucionals, de la qual depèn la Sub-direcció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR