DECRET 49/2017, de 23 de maig, de modificació del Decret 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyDecret

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial, i sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

Mitjançant el Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es va canviar la denominació del Departament de Governació i Relacions Institucionals, que va passar a denominar-se Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

Així mateix, per mitjà del Decret 56/2016, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, es va establir l'estructura bàsica del Departament.

Amb posterioritat, mitjançant el Decret 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, es va regular de manera completa l'estructura orgànica d'aquest Departament.

Transcorregut prop d'un any de l'entrada en vigor del Decret 262/2016, de 7 de juny, s'ha detectat la necessitat de dur a terme diverses modificacions en l'estructura vigent del Departament.

Mitjançant aquest Decret es pretén configurar un Departament amb una estructura més racional, simple, eficaç i eficient que l'actual.

Amb aquesta finalitat, s'incorporen modificacions en les funcions que té atribuïdes la Subdirecció General de Cooperació Local, i en l'estructura i les funcions de la Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local, ambdues unitats dependents de la Direcció General d'Administració Local.

Així mateix, pel que fa a la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana, es modifica el nom de la Subdirecció General d'Arquitectura i Millora de les Àrees Urbanes, que passa a denominar-se Subdirecció General d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana, i es redefineixen tant l'estructura com les seves funcions, amb la finalitat de clarificar-les i evitar eventuals duplicitats amb les funcions desenvolupades per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

També es modifica la regulació de l'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana, configurat com a òrgan col·legiat, i es defineixen les seves funcions i la seva composició amb l'objectiu de fer-lo més operatiu.

Finalment, es modifiquen el Decret 254/2016, de 17 de maig, de reestructuració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, atès que s'adscriu a la Subdirecció General de Captació de Talent i Formació Contínua Professionalitzadora el Centre de Formació i Estudis Agrorurals; i el Decret 157/2010, de 2 de novembre, de reestructuració de la Secretaria d'Habitatge, creació de l'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana i aprovació dels Estatuts de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb la finalitat de simplificar l'estructura de l'entitat.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es modifica l'apartat b) de l'article 41.1 del Decret 262/2016, de 7 de juny, que queda redactat de la manera següent:

“b) Coordinar i gestionar els plans i els programes de manteniment i d'inversions locals.”

1.2 S'afegeixen els apartats m) a r) a l'article 41.1 del Decret 262/2016, de 7 de juny, que queden redactats de la manera següent:

“m) Impulsar l'elaboració de les diferents convocatòries i les bases reguladores relatives als fons europeus a Catalunya destinats a ens locals, i fer el seguiment de l'evolució de les operacions programades; i participar en l'elaboració de les diferents convocatòries i les bases reguladores impulsades per altres departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

  1. Fer el seguiment de la política regional europea que afecti els ens locals de Catalunya i proposar estratègies de prioritat d'inversió de fons europeus a Catalunya en l'àmbit local.

  2. Participar en els comitès de direcció per al seguiment de Estratègia RIS3CAT.

  3. Participar en els comitès de programació i seguiment de l'objectiu de cooperació territorial europea del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en què participen ens locals de Catalunya, fer-ne el seguiment i tramitar els expedients dels ens locals relatius als fons transfronterers.

  4. Coordinar, en l'àmbit competencial de la Subdirecció General, les actuacions dels serveis territorials de Cooperació Local.

  5. Distribuir, entre les unitats administratives jeràrquicament dependents, i supervisar qualsevol assumpte en matèria de gestió dels fons de cooperació i estructurals i en matèria de cooperació econòmica local.”

1.3 L'apartat m) actual de l'article 41.1 del Decret 262/2016, de 7 de juny, passa a ser l'apartat s).

Article 2

Es modifica l'article 44 del Decret 262/2016, de 7 de juny, que queda redactat de la manera següent:

“Article 44

Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local

La Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local té les funcions següents:

  1. Prestar l'assessorament tècnic i jurídic en l'aplicació de la normativa en matèria de règim local.

  2. Impulsar, organitzar i divulgar les matèries d'interès jurídic i organitzatiu, que afecten els ens locals.

  3. Assessorar i informar els ens locals en matèria de règim local i d'organització territorial.

  4. Col·laborar, amb l'òrgan competent en matèria de formació, en el disseny de les activitats formatives destinades al personal dels ens locals i els seus càrrecs electes.

  5. Proposar l'establiment de criteris per a la provisió dels llocs de treball reservats a funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional i exercir la resta de funcions que la normativa vigent atribueix a la Direcció General d'Administració Local en aquesta matèria.

  6. Coordinar l'assistència als ens locals en matèria de personal i en matèria de patrimoni, en els casos subjectes a la intervenció de l'Administració de la Generalitat.

  7. Coordinar l'execució del Mapa municipal de Catalunya.

  8. Coordinar les qüestions relatives a demarcacions territorials i emetre'n l'informe, així com tramitar els expedients corresponents.

  9. Coordinar els serveis territorials d'Administració Local en matèria d'estudi de les ordenances, dels actes i dels acords dels ens locals de Catalunya, a excepció dels relatius a hisendes locals, i en el tràmit de qualsevol altra qüestió relacionada amb l'àmbit competencial de la Subdirecció General.

  10. Gestionar la participació de la Secretaria d'Administracions Locals a la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya per al desenvolupament i la implantació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en l'àmbit local.

  11. Fer el seguiment de les reunions i dels acords de la Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals.

  12. Exercir la secretaria del Ple de la Comissió de Govern Local de Catalunya, de la Subcomissió de Règim Jurídic i Administratiu i de la Subcomissió en matèria de Prevenció i Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya, totes dues de la Comissió de Govern Local de Catalunya, així com de la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya i de la Comissió mixta de traspàs.

  13. Coordinar la representació de la Direcció General en els òrgans col·legiats on està representada.

  14. Gestionar el Registre del sector públic local de Catalunya i el Registre de les organitzacions associatives d'entitats locals.

  15. Coordinar i supervisar qualsevol assumpte en matèria d'assistència jurídica i règim local i, concretament, els expedients relatius a les sol·licituds de dictamen de la Comissió Jurídica Assessora; a la creació, modificació i supressió d'ens locals, i a la toponímia i la simbologia dels ens locals.

  16. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.”

Article 3

Es modifica l'article 49 del Decret 262/2016, de 7 de juny, que queda redactat de la manera següent:

“Article 49

Subdirecció General d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana

49.1 La Subdirecció General d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana té les funcions següents:

  1. Elaborar els estudis en matèria d'arquitectura per a l'adequació de les edificacions a l'espai públic i al paisatge urbà.

  2. Programar, controlar la gestió i executar les actuacions de renovació, conservació i millora del patrimoni arquitectònic, de les trames urbanes i dels nuclis antics.

  3. Impulsar, amb altres administracions públiques o ens que en depenen, actuacions concretes de suport en la redacció de directrius i projectes d'arquitectura, especialment els relacionats amb la conservació i la millora del patrimoni, el dret a l'habitatge i la millora urbana.

  4. Impulsar, coordinar i supervisar l'elaboració, les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR