DECRET 49/2020, de 31 de març, de desconcentració de competències en matèria de contractació administrativa i de recursos humans en la Casa de la Generalitat a Perpinyà del Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, va establir les competències del Departament de la Presidència; el Decret 27/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Presidència, va fixar la seva estructura per adaptar-la al nou marc competencial i va determinar les competències bàsiques de les unitats que formen part del Departament; finalment, es va aprovar el Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència, que desenvolupa l'estructura del Departament establerta al Decret 27/2018, de 7 de juny, abans referenciat.

El Decret 20/2019, de 29 de gener, esmentat, estableix a l'article 45.2 que de la Direcció General de Relacions amb Entitats i Col·lectius de Diferents Territoris i Cultures en depèn la Casa de la Generalitat a Perpinyà, unitat administrativa a la qual, conforme l'art. 46 del Decret, se li atribueixen unes funcions que s'articulen en tres grans eixos: el suport als projectes de cooperació transfronterera, la difusió de la llengua i de la cultura catalanes i la promoció econòmica.

Amb l'objectiu d'aconseguir una major eficàcia i eficiència en l'exercici de les funcions assignades a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, i en la gestió que el dit exercici comporta, s'opta per la tècnica de la desconcentració de competències en matèria de contractes administratius i de recursos humans, que es concreta en els contractes menors i contractació de personal a destí, respectivament, en els termes que s'exposen en la part articulada d'aquest Decret.

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial; i les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

L'article 54 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, disposa que l'Administració de la Generalitat ha d'actuar d'acord amb els principis de descentralització, desconcentració i coordinació.

La Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, en el seu article 6.3, i l'art 8.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR