DECRET 53/2019, d'11 de març, de transferència de funcions i serveis de l'heliport de la boca sud del Túnel de Vielha.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 70 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, relatiu a les competències d'infraestructures, obres públiques i serveis de mobilitat, estableix en el seu apartat 2 a) que el Conselh Generau d'Aran exerceix la planificació i la gestió dels heliports, altiports i estacions terminals de càrrega i altres infraestructures de transport al territori de l'Aran.

La situació geogràfica del territori aranès, caracteritzada per un entorn muntanyós que dificulta, especialment en època hivernal, les comunicacions per carretera, fa que l'heliport de la boca sud del Túnel de Vielha tingui una importància cabdal en aquest àmbit territorial.

Així mateix, la proximitat de la gestió i el coneixement del territori per part dels responsables de la instal·lació han de contribuir a assegurar en tot moment un servei òptim i amb les màximes garanties de qualitat, seguretat i eficàcia, atès l'interès general de l'heliport per a totes les persones que viuen a Era Val d'Aran o que la visiten.

L'article 50 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, estableix que el Govern de la Generalitat ha d'acordar amb el Consell General d'Aran el traspàs dels serveis i dels recursos materials i humans i la dotació econòmica que corresponen a les noves competències atribuïdes per aquesta llei al Consell General d'Aran. Les propostes de traspàs i la valoració de la dotació econòmica corresponent han d'ésser fetes per la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat Consell General d'Aran que regula l'article 84. En l'anàlisi de les valoracions dels serveis traspassats s'han de tenir en compte tant els costos directes com els indirectes i d'inversió que corresponguin.

La Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh Generau d'Aran, òrgan permanent de relació entre els governs i les administracions de la Generalitat i d'Aran, d'acord amb l'article 84.1.b) de la Llei, té entre les seves funcions l'adopció dels acords de transferència de competències o traspassos de béns i serveis que corresponguin.

Al seu torn, la disposició transitòria tercera preveu, en el seu apartat tercer, que els acords de traspàs de funcions i serveis han de determinar els serveis i els recursos que ha d'assumir el Consell General d'Aran per a l'exercici de les seves competències i precisar, si escau, la delimitació de les funcions afectades pel traspàs i les fórmules de col·laboració entre ambdues administracions per a l'exercici de les competències respectives.

D'acord amb l'article 7.2.c) del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh Generau d'Aran, publicat en el DOGC núm. 6836, de 23 de març de 2015, mitjançant la Resolució GRI/517/2015, d'11 de març correspon al ple de la Comissió adoptar els acords sobre els traspassos de funcions i serveis per elevar-los al Govern de la Generalitat per a l'aprovació final.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR