DECRET 54/2019, d'11 de març, de traspàs de funcions i serveis de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d'Aran en matèria de gestió d'espais naturals protegits al territori de l'Aran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 62.3 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, estableix que correspon al Consell General d'Aran, en matèria de delimitació d'espais protegits:

  1. La potestat per a declarar les figures de protecció i delimitació d'espais, béns, hàbitats i valors naturals que mereixen mesures especials de protecció. La proposició de declaració de qualsevol espai del territori aranès com a figura de protecció especial requereix la participació prèvia del Consell General d'Aran, dels ajuntaments implicats i de les entitats municipals descentralitzades afectats.

  2. La gestió de tots els espais limitats a l'àmbit territorial d'Aran.

  3. La gestió i la vigilància de la Xarxa Natura 2000 i de tots els espais protegits declarats en el seu territori, inclosa la gestió dels recursos econòmics vinculats a aquestes figures de protecció.

  4. La participació per a aprovar els mapes del paisatge i elaborar un catàleg del paisatge en el seu àmbit territorial, amb la conformitat prèvia dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades afectades.

La Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh Generau d'Aran, òrgan permanent de relació entre els governs i les administracions de la Generalitat i d'Aran, té entre les seves funcions, d'acord amb l'article 84.1.b) de la Llei de l'Aran esmentada, l'adopció dels acords de transferència de competències o traspassos de béns i serveis que corresponguin.

De conformitat amb l'article 7.2.c) del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh General d'Aran, publicat en el DOGC mitjançant la Resolució GRI/517/2015, d'11 de març, correspon al Ple de la Comissió adoptar els acords sobre els traspassos de funcions i serveis per elevar-los al Govern de la Generalitat per a l'aprovació final.

El Ple de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Consell General d'Aran, en la sessió de 13 de juny de 2017, va adoptar l'acord relatiu al traspàs de funcions de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de gestió d'espais naturals protegits al territori de l'Aran.

A proposta de la consellera de la Presidència i del conseller de Territori i Sostenibilitat, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar l'Acord de traspàs de funcions de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d'Aran en matèria de gestió d'espais naturals protegits al territori de l'Aran, adoptat pel Ple de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Consell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR