DECRET 66/2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, ha modificat l'àmbit competencial de diferents departaments.

Aquesta nova regulació, que obliga a redefinir l'estructura organitzativa dels departaments afectats, facilita adaptar l'estructura del Departament de Salut a les necessitats organitzatives actuals.

D'una banda, aquest Decret respon a un primer objectiu de reforçar les polítiques departamentals en matèria de planificació, amb la creació d'una unitat directiva amb rang de direcció general, la Direcció General de Planificació en Salut, que concentri les competències sobre els distints instruments (plans, programes, mapes i altres eines) vinculats al Pla de salut de Catalunya de la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, que se suprimeix, a les quals s'incorpora la projecció en matèria de professionals de l'àmbit de la salut. Així mateix, associat a aquest objectiu de potenciació de la vessant planificadora del Departament, es volen reforçar les polítiques d'ordenació professional i de formació i desenvolupament professional atribuint-ne la gestió i execució a la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària, nova denominació que es dóna a la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries.

D'altra banda, es dota d'una identitat pròpia l'activitat de recerca i innovació en salut, fins ara organitzada en un nivell de subdirecció general en la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, mitjançant la creació de la nova Direcció General de Recerca i Innovació en Salut, la qual cosa ha de permetre donar un nou impuls i dimensionament a aquesta branca de l'activitat pública.

Igualment es canvia la denominació de la Secretaria de Participació Social i Local en Salut, que passa a denominar-se Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació, i a la qual s'atribueix la funció d'impulsar i coordinar la implementació dels objectius estratègics i operatius de la prestació de serveis sanitaris de cobertura pública.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta del conseller de Salut i d'acord amb el Govern,

Decreto

Article 1

1.1 Sota la dependència de la persona titular del Departament de Salut es creen:

  1. La Direcció General de Planificació en Salut.

  2. La Direcció General de Recerca i Innovació en Salut.

    1.2 A la Direcció General de Planificació en Salut li corresponen les funcions següents:

  3. Analitzar la salut de la població de Catalunya i els seus determinants, així com les desigualtats en salut, fomentant la difusió dels resultats mitjançant l'Informe de salut, en col·laboració amb la Secretaria de Salut Pública.

  4. Dirigir i coordinar el disseny, el seguiment i l'avaluació del Pla de salut de Catalunya en els termes en què els articles 62, 63 i 64 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, atribueixen aquesta competència al Departament de Salut.

  5. Dirigir, coordinar i avaluar la planificació estratègica dels plans directors, els plans d'ordenació de serveis, els plans interdepartamentals i els programes de salut.

  6. Dirigir el procés d'elaboració, avaluació i actualització del Mapa sanitari, sociosanitari i de salut pública, i fer-ne el seguiment.

  7. Formular els objectius estratègics de la prestació de serveis sanitaris de cobertura pública de Catalunya en el marc del Pla de salut de Catalunya i avaluar el balanç de resultats.

  8. Formular criteris i directrius de planificació per a l'elaboració de la cartera de serveis sanitaris d'utilització pública, inclosa la cartera de salut pública, que ha d'orientar la planificació operativa i la compra de serveis que efectua el Servei Català de la Salut.

  9. Establir i dirigir les polítiques en l'àmbit de la planificació de necessitats de professionals, orientant i avaluant la planificació operativa, amb coneixement de l'estructura dels recursos humans, de les condicions de treball i el seu impacte en resultats en l'àmbit del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya.

  10. Altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR