DECRET 76/2019, de 26 de març, sobre l'elecció dels membres dels consells comarcals de 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

Els articles 20 i 21 del text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, disposen que un cop constituïts tots els ajuntaments de la comarca, la junta electoral competent ha de procedir a l'elecció dels membres dels consells comarcals corresponents a la seva circumscripció.

La disposició final del text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya autoritza el Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i el compliment d'aquesta llei.

En conseqüència, és procedent adoptar les disposicions complementàries que han de regir les eleccions als consells comarcals de 2019 amb la finalitat de facilitar-ne el desenvolupament i regular-ne les característiques especials.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest decret té per objecte establir les disposicions complementàries que han de regir el procés sobre la designació dels membres dels consells comarcals de 2019.

Article 2

Juntes electorals i personal col·laborador

2.1 D'acord amb l'article 15.3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, s'entén prorrogada la competència de les juntes electorals constituïdes amb motiu de les eleccions generals de 28 d'abril de 2019.

2.2 D'acord amb el que regula l'article 15.1 de la Llei orgànica del règim electoral general, les juntes electorals provincials són les mateixes que les de les eleccions municipals i al Parlament Europeu.

2.3 Les juntes electorals competents per a les eleccions als consells comarcals són les juntes electorals provincials segons es disposa en la disposició transitòria del text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre. Si una comarca afecta més d'una província, la junta electoral competent és la de la província a la qual correspon la capital de comarca.

2.4 Les dietes i indemnitzacions corresponents als membres d'aquestes juntes electorals i el personal al seu servei són les que preveu aquest decret. La seva percepció és compatible amb la dels seus havers.

Per participar en la realització de serveis extraordinaris com a personal col·laborador de les juntes electorals és necessari gaudir de la condició d'empleat públic.

2.5 El secretari o secretària de cada junta electoral provincial ha de comunicar a l'Àrea de Processos Electorals i Consultes Populars del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència tots els acords, instruccions o resolucions emesos en relació amb el procés electoral, encara que la Generalitat de Catalunya no en sigui part.

Article 3

Associacions d'agrupacions d'electors

3.1 Les agrupacions d'electors que es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR