DECRET 250/2002, de 8 d'octubre, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 250/2002, de 8 d'octubre, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a les persones següents:

Senyor Joan Abelló Prat

Pintor i gravador. En reconeixement a la seva obra, elaborada amb un estil de base postimpressionista amb tendència vers l'expressionisme, en la qual destaca el domini del paisatge. I també per la seva acreditada tasca com a col-leccionista d'art, que ha revertit, a Mollet del Vallès, en el Museu municipal que du el seu nom i en la Casa del Pintor Abelló.

Senyor Ferran Adrià Acosta

Cuiner. Per la seva molt reconeguda creativitat en el sector com a màxim responsable de la cuina del restaurant "El Bulli", on ha excel-lit a un molt alt nivell i ha projectat internacionalment la cuina i la gastronomia catalanes. En els seus plats es compaginen la tradició culinària del nostre país i del Mediterrani amb un sentit exigent de la modernitat.

Senyor Narcís-Jordi Aragó i Masó

Periodista, escriptor i advocat. En reconeixement a una intensa tasca periodística i de difusió de la temàtica de la ciutat de Girona i del seu entorn. El seu paper com un dels fundadors de la revista "Presència" i la seva trajectòria en entitats ciutadanes han contribuït, d'una manera ben destacada, a la superació de la "Girona grisa i negra" que, com a coautor d'aquest llibre, s'esforçà en denunciar.

Senyor Xavier Arumí i Dou

Advocat. En reconeixement a la intensa trajectòria que ha desplegat en l'àmbit cívic, vinculada, sobretot, a la ciutat de Vic. La seva sostinguda aportació a nombroses institucions i entitats s'ha basat, fonamentalment, en una tasca constant d'assessorament jurídic, efectuada sempre des d'un gran sentit de la catalanitat i una clara actitud de servei.

Senyor Bartomeu Barceló i Pons

Geògraf mallorquí. Pel gran prestigi de la seva tasca acadèmica, que ha excel-lit en els camps de la recerca geogràfica, de la geografia aplicada, de la demografia i dels estudis mediambientals. I també en reconeixement a la seva trajectòria com a assagista, periodista i col-laborador de diverses entitats i empreses culturals, sempre al servei de la cultura que s'expressa en català.

Senyor Miquel Boix i Carreras

Químic i especialista en la indústria del plàstic. A més dels notoris resultats de la seva activitat industrial, cal destacar-ne la trajectòria com a tècnic de recerca i desenvolupament i una valuosa tasca pedagògica, que el va dur, entre d'altres iniciatives, a ser un dels fundadors i també director de l'Escola Municipal de Treball de Granollers, ciutat d'on ha estat regidor.

Senyor Manuel Cabero i Vernedas

Director de música coral. En reconeixement a una dilatada i prestigiosa tasca en aquest àmbit, que ha excel-lit singularment de la mà del reconegut Cor Madrigal, des del qual ha contribuït a fer més sòlida la cultura musical catalana. També ha dirigit grans produccions simfònico-corals i ha exercit, a diversos països, la docència en el seu camp, del qual ha estat directiu.

Senyor Jordi Cervós i Navarro

Metge. Ha dut a terme, des d'Alemanya, una trajectòria rellevant en el camp de la neurologia, vinculada sempre al món universitari. Autor de valuosos treballs sobre la patologia del sistema nerviós central i, especialment, sobre aspectes de la microcirculació cerebral i la involució senil, destaca també la seva etapa com a primer rector de la Universitat Internacional de Catalunya.

Senyora Marta Corachan i Cuyàs

Diplomada en infermeria, dietètica i gestió comercial hospitalària, va ser consellera delegada de la Clínica Corachan de Barcelona. Per la seva trajectòria en el món sanitari i assistencial i, singularment, com a presidenta de la Creu Roja a Catalunya, organització que, des d'un compromís solidari, aporta a la societat una positiva confiança i un suport constant en situacions de risc.

Senyor Àlex Crivillé Tapias

Motociclista. En reconeixement a una brillant carrera esportiva de projecció internacional, que li ha valgut el títol de campió mundial en la categoria de 500 cc. Els seus èxits i el prestigi que ha assolit com un dels nostres referents esportius han contribuït a reforçar la projecció del motociclisme, del món del motor i de l'esport català en el seu conjunt.

Senyor Antoni Deig i Clotet

Eclesiàstic. Pel tan singular com exigent sentit de la catalanitat que ha caracteritzat la seva trajectòria, particularment durant la seva etapa com a bisbe de Solsona, actualment emèrit. En l'exercici del seu càrrec, ha estat un dels principals impulsors de l'objectiu que es creï una Conferència Episcopal Catalana, i és un referent constant en la defensa i extensió de les nostres llibertats nacionals.

Senyor Rafael Foguet Ambrós

Químic. Per la seva destacada tasca en aquest sector, singularment com un dels màxims directius del Grup Ferrer Internacional, del qual és vicepresident i conseller delegat. Des de les seves funcions, ha contribuït d'una manera notòria a la consolidació i també a l'actual etapa de renovació d'un dels més rellevants grups farmacèutics del nostre país.

Senyor...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR