DECRET 222/2002, de 27 d'agost, pel qual es creen els òrgans de defensa de la competència de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

222/2002, de 27 d'agost, pel qual es creen els Úrgans de defensa de la competËncia de la Generalitat de Catalunya.

La disposiciÛ addicional dotzena de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, autoritza el Govern perquË pugui crear i regular els Úrgans de defensa de la CompetËncia en el marc de la normativa estatal que aprovi l'Estat.

La citada autoritzaciÛ s'atorga sota determinats condicionaments, com sÛn: que l'organisme a crear tingui el car‡cter de p˙blic, personalitat jurÌdica prÚpia, autonomia de gestiÛ i plena independËncia.

Havent-se dictat la Llei 1/2002, de 21 de febrer, de coordinaciÛ de les competËncies de l'Estat en matËria de defensa de la competËncia, i tenint en compte la normativa reguladora d'aquesta matËria, Ès a dir, la Llei 16/1989, de 17 de juliol, de defensa de la competËncia, resulta adient, per poder portar a terme l'exercici de les competËncies de la Generalitat de Catalunya en aquesta matËria, desenvolupar la citada autoritzaciÛ dins dels lÌmits marcats pel legislador i d'acord amb la normativa aplicable als organismes autÚnoms de car‡cter administratiu.

Aquest Decret, als efectes de l'adequada tramitaciÛ dels procediments previstos a l'esmentada Llei 16/1989, i d'acord amb el mandat del legislador en el sentit d'adequar-se a la normativa marc estatal, diferencia entre l'Úrgan que haur‡ de portar a terme la tramitaciÛ dels respectius expedients i funcions d'intermediaciÛ, aixÚ Ès, la DirecciÛ General de Defensa de la CompetËncia, la qual s'adscriu al Departament d'Economia i Finances mitjanÁant la Secretaria de PromociÛ EconÚmica, i l'Úrgan que haur‡ de resoldre els esmentats expedients, aixÚ Ès, el Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia, que es configura com un organisme autÚnom de car‡cter administratiu adscrit a l'esmentat Departament.

Finalment, la necess‡ria independËncia que deriva de l'autoritzaciÛ concedida pel Parlament de Catalunya, aixÌ com de les exigËncies de la normativa estatal que el Tribunal ha d'aplicar, requereix que les seves resolucions esgotin la via administrativa i siguin directament fiscalitzables en la via contenciosa.

Per aixÚ, en exercici de l'autoritzaciÛ esmentada, a proposta del conseller d'Economia i Finances, d'acord amb dictamen preceptiu emËs per la ComissiÛ JurÌdica Assessora, i d'acord amb el Govern de la Generalitat de Catalunya,

Decreto:

TÌtol I

Del Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia

CapÌtol I

DenominaciÛ, naturalesa i competËncies

Article 1

DenominaciÛ i naturalesa

  1. †Es crea, a l'empara de la disposiciÛ addicional dotzena de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, el Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia, organisme autÚnom de car‡cter administratiu, que es relaciona amb l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya mitjanÁant el Departament d'Economia i Finances, que tÈ assignades les funcions de defensa de la competËncia, i que actua amb personalitat jurÌdica prÚpia, plena independËncia, autonomia de gestiÛ i plena capacitat d'actuar en l'exercici de les seves funcions i per al compliment de les seves finalitats, d'acord amb aquest Decret i amb la resta de disposicions que li sÛn aplicables.

  2. †El Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia disposa de recursos suficients per al compliment de les seves finalitats. A aquests efectes, l'esmentat Tribunal tÈ pressupost propi, sens perjudici del que es disposa al Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya.

  3. †Ser‡ aplicable al Tribunal, amb car‡cter general, el que es disposa al Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, en relaciÛ amb els organismes autÚnoms de car‡cter administratiu, aixÌ com les disposicions estatals aplicables als procediments a deduir davant dels Úrgans de defensa de la competËncia estatal.

  4. †Per al compliment de les seves finalitats el Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia gaudeix dels drets i prerrogatives que es reconeixen a l'Úrgan equivalent de l'Estat en particular la potestat d'efectuar intimacions o requeriments, i imposar sancions i multes coercitives previstes en els articles 9 a 13 de la Llei 16/1989, de 17 de juliol, de defensa de la competËncia.

Article 2

CompetËncies

  1. †Corresponen al Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia, en el marc de les previsions de la Llei 1/2002, de 21 de febrer, de coordinaciÛ de les competËncies de l'Estat i les comunitats autÚnomes en matËria de defensa de la competËncia, l'aplicaciÛ de la Llei 16/1989, de 17 de juliol, de defensa de la competËncia, en els ‡mbits seg¸ents:

    a)†Els procediments que tinguin per objecte les conductes previstes als articles 1, 6 i 7 de l'esmentada Llei.

    b)†L'atorgament de les autoritzacions previstes a l'article 4 de la Llei 16/1989, de 17 de juliol, de defensa de la competËncia.

  2. †AixÌ mateix li corresponen totes aquelles altres competËncies que, d'acord amb la referida Llei 1/2002, pot assumir en el seu ‡mbit territorial i previstes a la Llei 16/1989.

    CapÌtol II

    OrganitzaciÛ

    SecciÛ I

    “rgans del Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia

Article 3

ComposiciÛ

  1. †Componen el Tribunal Catal‡ de Defensa de la CompetËncia un/a president/a, i fins a sis vocals i un/a secretari/‡ria amb veu perÚ sense vot. El president o presidenta i els o les vocals tenen la consideraciÛ d'alts c‡rrecs.

  2. †El Tribunal tÈ com a Úrgans de suport la SecciÛ d'Enjudiciament i la SecciÛ de Control, Seguiment i Informes, les quals sÛn dirigides pels o per les vocals.

  3. †Correspon al/a president/a del Tribunal atribuir a dues de les persones de les vocals designades la direcciÛ de cadascuna de les seccions.

  4. †El president/a del Tribunal pot tenir fins a tres adjunts o adjuntes, economistes o juristes, per desenvolupar estrictament funcions d'assessorament i suport.

SecciÛ II

Del president/a

Article 4...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR