DECRET 188/2003, d'1 d'agost, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'Administració de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

188/2003, d'1 d'agost, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

La determinaciÛ de la jornada i l'horari de treball del personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat constitueix una manifestaciÛ de la seva potestat autoorganitzativa, la finalitat ˙ltima de la qual s'adreÁa a l'establiment de mesures adequades per a un acompliment eficaÁ i eficient dels objectius assignats a les diferents unitats i serveis administratius, una millora de l'atenciÛ a la ciutadania i un bon funcionament dels serveis p˙blics. A les esmentades finalitats immediates s'ha d'afegir la voluntat de millorar les condicions de treball del personal, les quals han de poder compatibilitzar-se amb la satisfacciÛ dels interessos generals.

Amb aquest Decret es pretÈn fonamentalment racionalitzar i homogeneÔtzar els diferents rËgims d'horaris de treball que han funcionat fins en aquest moment i, sense renunciar a la implementaciÛ de mesures per a una millor optimitzaciÛ de la disponibilitat de temps per part del personal funcionari ni al manteniment de polÌtiques per a la conciliaciÛ laboral i protecciÛ de la famÌlia, s'ha entËs necessari reforÁar el compromÌs de l'AdministraciÛ de la Generalitat amb la millora dels seus serveis p˙blics i, alhora, procurar una adequada resposta a la cada vegada mÈs insistent demanda de la ciutadania de fer-los mÈs accessibles i amplis per tal que pugui assolir-se una major correspondËncia amb les seves disponibilitats hor‡ries.

El Decret preveu que la jornada ordin‡ria de treball es desenvolupi, amb car‡cter general, en dues modalitats hor‡ries per a tots els llocs de treball i que el personal pugui optar per qualsevol d'aquestes modalitats sempre que es garanteixi una prestaciÛ adequada dels serveis. La principal novetat del Decret, en la lÌnia abans ressenyada de racionalitzar i homogeneÔtzar els diferents rËgims d'horaris de treball i optimitzar la disponibilitat de temps per part del personal funcionari, consisteix a substituir les diferents opcions hor‡ries que conformaven l'horari segon de la normativa que ara es deroga per l'establiment d'una nova modalitat hor‡ria.

Una altra de les innovacions que s'incorporen Ès una regulaciÛ mÈs sistem‡tica i detallada dels horaris especials de treball, sobretot pel que fa referËncia als efectius humans que presten els seus serveis en unitats i/o oficines de registre, atenciÛ i/o informaciÛ al p˙blic. …s en aquesta lÌnia, la de procurar una atenciÛ mÈs continuada a la ciutadania, que s'estableix una nova redacciÛ de les disposicions generals aplicables en matËria d'horaris de treball, encapÁalada per la cl‡usula general de subordinaciÛ dels rËgims horaris a les necessitats i al bon funcionament dels serveis i, aixÌ mateix, garantir-ne una prestaciÛ adequada.

D'acord amb el que s'ha dit anteriorment, a fi i efecte d'introduir les novetats esmentades i afavorir la sistematitzaciÛ i la coherËncia interna de la norma, s'ha entËs necess‡ria l'elaboraciÛ d'un nou decret, l'aprovaciÛ del qual comporta la derogaciÛ expressa de la totalitat de la normativa precedent en aquesta matËria, Ès a dir, el Decret 389/2000, de 5 de desembre, de jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat, i el Decret 223/2001, d'1 d'agost, pel qual es complementa i modifica l'anterior.

AtËs que s'han dut a terme els tr‡mits sindicals corresponents a l'empara de la normativa sobre negociaciÛ col∑lectiva, participaciÛ i determinaciÛ de les condicions de treball dels empleats p˙blics, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de GovernaciÛ i Relacions Institucionals, i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

1.1††Aquest Decret Ès d'aplicaciÛ al personal de l'AdministraciÛ de la Generalitat que ocupi llocs reservats al personal funcionari i presti serveis en rËgim de dret administratiu als departaments, organismes autÚnoms administratius, entitats gestores de la Seguretat Social i entitats autÚnomes de car‡cter comercial, industrial i financer.

1.2††En tot allÚ que sigui compatible amb el seu rËgim especÌfic, les disposicions d'aquest Decret tenen car‡cter supletori respecte del personal que presta serveis en entitats de dret p˙blic de la Generalitat.

Article 2

Exclusions

2.1††Resta exclÚs de l'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Decret el personal amb funcions docents, sanit‡ries, assistencials, veterin‡ries i penitenci‡ries, els quals es regeixen per les seves normes, pactes o acords especÌfics.

2.2††En resta tambÈ exclÚs el personal al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia, el personal estatutari, el personal del cos de bombers, del cos d'agents rurals i del cos de mossos d'esquadra, aixÌ com la resta de col∑lectius que presten serveis no administratius i que per la seva especificitat tenen normes, pactes o acords especÌfics.

2.3††No sÛn d'aplicaciÛ les disposicions d'aquest Decret al personal que presta serveis a l'AdministraciÛ de la Generalitat mitjanÁant un contracte de naturalesa laboral, el qual queda subjecte a les normes del conveni col∑lectiu que, en el seu cas, li sigui d'aplicaciÛ.

CapÌtol 2

Jornades de treball

Article 3

Jornada ordin‡ria de treball

3.1††La jornada ordin‡ria Ès de 37 hores i 30 minuts de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

3.2††En el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 15 de setembre, ambdÛs inclosos, la jornada ordin‡ria Ès de 35 hores de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

Article 4

Jornada de dedicaciÛ especial

4.1††La jornada de dedicaciÛ especial Ès de 40 hores de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

4.2††En el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 15 de setembre, ambdÛs inclosos, la jornada de dedicaciÛ especial Ès de 37 hores i 30 minuts de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

4.3††La realitzaciÛ de la jornada de dedicaciÛ especial resta subordinada, en tot cas, als increments ocasionals de treball que es produeixin per atendre el funcionament regular dels serveis.

4.4††Per acord del Govern i a l'efecte de garantir una adequada prestaciÛ i coordinaciÛ dels serveis i el personal, es poden concretar els llocs de treball que han de tenir fixada una jornada de dedicaciÛ especial que comporta el dret a percebre un complement especÌfic pel factor de dedicaciÛ especial i d'incompatibilitat, l'import del qual el fixa el Govern. A les relacions de llocs de treball es determinen els llocs que tenen fixada la realitzaciÛ d'una jornada de dedicaciÛ especial aixÌ com l'import del complement especÌfic que percebran pels factors assenyalats.

4.5††La realitzaciÛ d'aquesta jornada de dedicaciÛ especial Ès incompatible amb l'exercici d'activitats p˙bliques i privades, llevat de les activitats compatibles a quË fa referËncia el capÌtol 2 i les esmentades a l'article 7 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de la Generalitat aixÌ com les de professor associat a temps parcial.

Article 5

Pausa

5.1††El personal pot disposar durant la seva jornada de treball d'una pausa de vint minuts, computables com de treball efectiu.

5.2††La pausa es gaudir‡, d'acord amb les necessitats del servei, durant l'horari de permanËncia obligatÚria i, amb car‡cter general, entre les 10 i les 12 hores.

CapÌtol 3

Horaris de treball

Article 6

Horari partit

6.1††L'horari partit de treball es realitza...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR