DECRET 121/2014, de 26 d'agost, de la Comissió de Preus de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Comissió de Preus de Catalunya és un òrgan col·legiat que té per finalitat l’exercici de les funcions d’intervenció en relació amb l’aprovació i la modificació dels preus subjectes als règims d’autorització i de comunicació administrativa d’àmbit autonòmic.

A Catalunya la competència sobre l’autorització de determinats preus va ser transferida pel Reial decret 1386/1978, de 23 de juny, de traspàs de competències de l’Administració de l’Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç, i la seva assignació al Departament competent en matèria d’indústria i comerç va produir-se mitjançant el Decret de 16 d’octubre de 1978 i s’ha mantingut fins al vigent Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació.

El fet que la competència material en relació amb els preus objecte d’intervenció per part de la Comissió de Preus de Catalunya, com l’ordenació dels transports i els ferrocarrils d’àmbit autonòmic i l’ordenació dels serveis públics en matèria d’abastament d’aigües es concentri actualment en el Departament de Territori i Sostenibilitat, justifica que, per motius d’eficiència i eficàcia, la Comissió de Preus de Catalunya s’adscrigui a aquest Departament.

Amb aquesta finalitat, a banda de fer possible el canvi d’adscripció de la Comissió de Preus de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació al Departament de Territori i Sostenibilitat, també s’ha considerat convenient adoptar una regulació ex novo , pel que fa a l’estructura i el funcionament i els principis de simplificació normativa que han de dirigir l’actuació de l’Administració. Així, es deroguen el Decret 164/1993, d’1 de juny, pel qual es modifica l’estructura de la Comissió de Preus de Catalunya i se n’estableix el funcionament, i el Decret 251/1996, de 5 de juliol, que a la vegada el modifica, i es preveu la modificació dels decrets d’estructura dels dos departaments proposants, és a dir el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i el Decret 342/2011, de 17 de maig, de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat.

De conformitat amb el que s’ha exposat, atès el que estableixen la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, els articles 26.e), 39.1 i 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i el títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

Per tot això, a proposta dels consellers d’Empresa i Ocupació i de Territori i Sostenibilitat, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Finalitat

La Comissió de Preus de Catalunya és un òrgan col·legiat que té per finalitat l’exercici de les funcions d’intervenció en relació a l’aprovació i la modificació dels preus dels subministraments d’aigua, transport urbà de viatgers, companyies ferroviàries d’àmbit autonòmic o de les tarifes dels béns i serveis subjectes al règim d’autorització i de comunicació administrativa d’àmbit autonòmic.

Article 2

Adscripció

La Comissió de Preus de Catalunya s’adscriu al departament competent en matèria de transports i d’aigua, sota la dependència de la Secretaria General.

Article 3

Composició

La Comissió de Preus de Catalunya es compon dels membres següents:

  1. El/La president/a, que és la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR