DECRET 225/2002, de 27 d'agost, pel qual es regula la Comissió de Delimitació Territorial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

225/2002, de 27 d'agost, pel qual es regula la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial.

La Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de rËgim local de Catalunya, crea, en l'article 26, la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial, com a Úrgan d'estudi, consulta i proposta en relaciÛ amb les matËries que afecten la determinaciÛ, la revisiÛ i la modificaciÛ dels lÌmits territorials dels ens locals de Catalunya i de les demarcacions en quË s'estructura l'AdministraciÛ de la Generalitat.

MitjanÁant el Decret 282/1987, de 27 d'agost, es va regular la composiciÛ, l'organitzaciÛ i les funcions de la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial, disposiciÛ que ha estat objecte de successives modificacions en els darrers anys per tal d'adaptar aquest Úrgan col∑legiat a les noves situacions administratives que s'han anat produint.

D'altra banda, en la sessiÛ de la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial de 25 de novembre de 1987 es va aprovar el Reglament de rËgim interior de la ComissiÛ.

Amb la finalitat de recollir en un ˙nic text la regulaciÛ vigent de la ComissiÛ de manera que sigui mÈs entenedora i f‡cil de consulta i estudi, vist l'informe favorable emËs per la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial en la sessiÛ de 5 de marÁ de 2002;

D'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta de la consellera de GovernaciÛ i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial

La ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial Ès l'Úrgan d'estudi, consulta i proposta en relaciÛ amb les matËries que afecten la determinaciÛ, la revisiÛ i la modificaciÛ dels lÌmits territorials dels ens locals de Catalunya i de les demarcacions en quË s'estructura territorialment l'AdministraciÛ de la Generalitat.

Article 2

AdscripciÛ

La ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial s'adscriu al Departament de GovernaciÛ i Relacions Institucionals. Els recursos econÚmics necessaris per al seu funcionament es consignen en el pressupost d'aquest Departament.

Article 3

Seu de la ComissiÛ

La ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial es reuneix a les dependËncies del Departament de GovernaciÛ i Relacions Institucionals, on hi tÈ la Secretaria i els mitjans de suport administratiu.

Article 4

ComposiciÛ

4.1††La ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial est‡ integrada per:

Vuit representants de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

Vuit representants de les entitats locals de Catalunya.

Tres representants de les universitats de Catalunya.

Un representant de l'Institut d'Estudis Catalans.

4.2††La ComissiÛ Ès presidida per la consellera de GovernaciÛ i Relacions Institucionals. …s vicepresident de la ComissiÛ el director general d'AdministraciÛ Local.

4.3††Els membres de la ComissiÛ i els seus suplents sÛn nomenats per la consellera de GovernaciÛ i Relacions Institucionals, a proposta dels organismes que els han de designar.

Article 5

RepresentaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat

5.1††SÛn membres de la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial, en representaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat:

La consellera de GovernaciÛ i Relacions Institucionals, que Ès la presidenta de la ComissiÛ.

El director general d'AdministraciÛ Local, que n'Ès el vicepresident.

El secretari de PlanificaciÛ Territorial del Departament de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques.

El director general de PolÌtica Financera del Departament d'Economia i Finances.

El director de l'Institut Cartogr‡fic de Catalunya.

Un representant amb rang de secretari general o de director general dels departaments seg¸ents: PresidËncia, Agricultura, Ramaderia i Pesca, i Medi Ambient.

5.2††Els membres de la ComissiÛ en representaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat poden delegar l'assistËncia en un subdirector de la seva unitat org‡nica.

Article 6

RepresentaciÛ de les entitats locals

6.1††La representaciÛ de les entitats locals en la ComissiÛ de DelimitaciÛ Territorial est‡ integrada per:

Vuit representants nomenats a proposta de les organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya, dels quals quatre ho sÛn a proposta de l'AssociaciÛ Catalana de Municipis i Comarques i quatre, a proposta de la FederaciÛ de Municipis de Catalunya.

6.2††Els representants a quË fa referËncia l'apartat anterior i els seus suplents han de ser presidents d'entitats locals territorials.

6.3††Els representants dels ens locals es renoven desprÈs de cada elecciÛ municipal o quan aixÌ ho proposin les organitzacions associatives que els han designat.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR