DECRET 234/1996, de 5 de juliol, pel qual s'amplia el parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici fou creat pel Decret de 21 d'octubre de 1955, d'acord amb la Llei de parcs nacionals de 1916. Posteriorment fou reclassificat, d'acord amb el que disposa la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, per la Llei 7/1988, de 30 de març. Per la mateixa Llei 7/1988 es delimità una zona de protecció exterior contínua i perifèrica denominada zona perifèrica de protecció.

Aquest parc nacional conté una magnífica representació de les formacions geològiques, fenòmens glacials del Quaternari, i també de la flora i la fauna dels Pirineus; i paisatges de bellesa extraordinària, boscos, prats, fauna i flora.

La zona confinant, genèricament denominada de Caldes, actualment dins la zona perifèrica de protecció, conté valors ecològics i paisatgístics tan significatius com els del parc nacional mateix. En aquest territori, pel Decret 82/1993, de 9 de febrer, d'aprovació del Pla rector d'ús i gestió del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, ja foren definides diverses zones d'interès geològic, geomorfològic, hidrològic i limnològic. També zones d'interès botànic, zoològic i faunístic.

Per la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, és funció del Patronat, entre d'altres, promoure possibles ampliacions del parc nacional.

També, a la mateixa Llei, la disposició final 7 diu que la Generalitat de Catalunya, per acord del Govern, pot incorporar al parc nacional altres terrenys confinants que reuneixin les característiques adequades per a aquesta finalitat, en qualsevol dels supòsits següents: que siguin propietat de la Generalitat de Catalunya, o d'algun dels seus organismes autònoms; que siguin aportats a tots els efectes pels seus propietaris, siguin aquests l'Estat o qualsevol dels seus organismes, entitats locals o particulars.

El Reial decret 1555/1994, de 8 de juliol, sobre aprovació de l'inventari definitiu de les forests de l'Estat a Catalunya i d'ampliació de mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1950/1980, en matèria de conservació de la natura, a la seva relació 1.2 inclou com a finques de titularitat de l'ICONA que es traspassen la denominada Riberes de Sant Nicolau, de Caldes, Llacs i altres, als termes municipals de la Vall de Boí i Espot.

Per tant, d'acord amb la disposició final 7 de la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici;

Ateses les conclusions de la Comissió d'estudi sobre la viabilitat d'ampliació del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici;

Vist l'acord del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici de 24 de novembre de 1995 i l'informe favorable del Consell de Protecció de la Natura;

Vist el resultat del període d'informació pública;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta dels consellers d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'amplia el parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici en una part dels terrenys inclosos dins el terme municipal de la Vall de Boí. Els nous límits del parc nacional seran els que figuren a l'annex 1 d'aquest Decret. L'ampliació fa que la nova superfície del parc nacional sigui de catorze mil cent dinou (14.119) ha.

Article 2

Els límits de la zona perifèrica de protecció són els que figuren a l'annex 2 d'aquest Decret. La superfície resultant de la zona perifèrica de protecció és de vint-i-sis mil set-centes trenta-tres (26.733) ha.

Article 3

Aquests terrenys estaran sotmesos al règim de protecció que estableixen els articles 3, 4 i 5 de la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

Article 4

Es modificarà el Pla rector d'ús i gestió en aquells aspectes necessaris que afecten als terrenys ampliats.

Barcelona, 5 de juliol de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Francesc Xavier Marimon i Sabaté Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Pere Macias i Arau Conseller de Medi Ambient

Annex 1

Límit del parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici

Nord: partint del pic de Besiberri Nord, el límit del parc, sempre per divisòria d'aigües i confrontant amb la forest número 257 del CUP Ribera Dreta i Esquerra del riu Valarties, propietat d'Arties, del terme municipal de Naut Aran, continua per la Punta d'Harlé, serra de Tumenèja Nord, pic Des Monges, coll de Crestada, i Montardo. Segueix la divisòria cap al tuc de Ribereta, port de Caldes, tuc del Cap deth...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR