DECRET 150/1991, d'1 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 80/1992.

Atesa la disposició addicional 4 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, que creava l'entitat autònoma de dret públic Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i facultava el Govern per establir els Estatuts de la nova entitat; a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar els Estatuts del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que es publiquen a l'annex del present Decret.

Disposicions addicionals

- 1 Per part dels departaments d'Economia i Finances i de Cultura es realitzaran els tràmits oportuns per adscriure a la nova entitat els béns mobles i immobles propietat de la Generalitat de Catalunya destinats actualment al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

- 2 S'adscriu a l'entitat autònoma Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya la Comissió Científica del Museu, creada por Ordre del conseller de Cultura de 3 de juliol de 1987.

Disposició final L'entitat autònoma del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya iniciarà la seva activitat a partir de l'1 de gener de 1992.

Barcelona, 1 de juliol de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Títol 1 Naturalesa i funcions

Article 1

Naturalesa 1.1 El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya s'organitza com a entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al Departament de Cultura, la qual gaudeix de personalitat jurídica i de patrimoni propi i de plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats. 1.2 El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya es regeix per la Llei de museus, les normes que la despleguen i la legislació general sobre entitats autònomes que li és aplicable.

Article 2

Objecte El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya mostra permanentment la implantació i l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya i, particularment, la seva aplicació industrial.

Títol 2 Govern del Museu

Article 3

Òrgans de govern El Museu es regeix pels òrgans següents: El Consell Rector. El director. L'administrador.

Article 4

El Consell Rector: composició El Consell Rector té la composició següent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR