DECRET 208/1982, de 12 de juliol, de creació del Consell Assessor de Pesca Marítima i Aqüicultura Marina.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 376/1984.

L'article 9.17 de l'Estatut d'Autonomia atorga a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de pesca en aigües interiors, i cria i recollida de mariscs. Així mateix, l'article 10.7 del mateix Estatut atorga a la Generalitat, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat, el desenvolupament legislatiu i l'execució de l'ordenació del sector pesquer.

En sessió tinguda el dia 5 de maig de 1982, la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Parlament de Catalunya va aprovar la proposició no de Llei de creació del Consell Assessor de Pesca Marítima.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Consell Assessor de Pesca

Marítima i Aqüicultura Marina adscrit al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, com a òrgan consultiu en política pesquera i dependent directament del Conseller.

Article segon

- Seran funcions del Consell Assessor de

Pesca Marítima i Aqüicultura Marina:

  1. Actuar com organisme d'informació, consulta i assessorament del Conseller, en les qüestions de la seva especialització que aquest li sotmeti.

  2. Elaborar els estudis, informes i dictàmens que li siguin encomanats pel Conseller.

Article tercer

- El Consell Assessor de Pesca Marítima i

Aqüicultura Marina tindrà la següent composició:

  1. El President, que serà el Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  2. Dos Vice-presidents, designats pel President entre els membres vocals.

  3. Setze vocals, nomenats pel President, procurant assolir en la composició del Consell el millor equilibri des del punt de vista de representació territorial i dels diferents sectors econòmics i socials que configuren el sector pesquer. A aquests efectes, es tindran en compte els Patrons Majors de les Confraries de Pescadors i les organitzacions més representatives dels pescadors, atenent llur distribució territorial en el litoral català, el qual es considerarà dividit en les tres zones de costa gironina, costa barcelonina i costa tarragonina. Igualment es tindran en compte les diferents modalitats de pesca i tècniques especialitzades.

  4. Un representant del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  5. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR