DECRET 113/2006, de 25 d'abril, de constitució del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 113/2006, de 25 d'abril, de constitució del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

La Carta Municipal de Barcelona, aprovada per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, crea a l'article 61, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona el defineix com un ens associatiu entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, per a la gestió conjunta de les funcions, activitats i serveis establerts als articles 107 a 110 de l'esmentada Llei.

Els antecedents legals del previst a la Carta Municipal pel que fa al règim de prestació dels serveis socials a l'àmbit territorial de Barcelona ve establert a la disposició addicional cinquena del Decret legislatiu 17/19994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, en establir que el règim de serveis socials del municipi de Barcelona s'ha d'adequar a la llei especial de la ciutat que preveu la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

En l'exercici de l'activitat de prestació dels serveis socials, l'article 107.2 de la Carta Municipal disposa que el municipi de Barcelona es constitueix en sector regional. Això comporta, que li correspon al Consorci l'exercici de les funcions pròpies d'un sector regional de serveis socials.

El Consorci de Serveis Socials de Barcelona, creat per la Carta Municipal, es fonamenta amb el principi de proximitat en la prestació de serveis socials, es a dir que aquests es donin de manera més propera a la ciutadania. És per tant necessari aprovar, mitjançant aquest Decret, per part del Govern, la constitució del Consorci i els Estatuts que l'han de regir per tal que, aquest ens públic, pugui començar a prestar els seus serveis.

D'altra banda, i d'acord amb el previst a la disposició transitòria d'aquest reglament, el Consell de Govern del Consorci, mitjançant una comissió mixta, ha d'establir en el moment de la seva sessió constitutiva, els criteris de prioritat, terminis i procediment, per a la progressiva assumpció de les funcions del Consorci.

Per això, atès el que disposen l'article 9.25 i 25.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment, i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 269 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovada pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril;

A proposta del conseller de Governació i administracions Públiques i de la consellera de Benestar i Família, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Constitució del Consorci

Aprovar la constitució del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, creat per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal de Barcelona, integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Article 2

Estatuts del Consorci

Aprovar els Estatuts que han de regir el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions addicionals

.1 El Consorci ha de sotmetre a informe del Consell General de Serveis Socials, d'acord amb el previst a l'article 35 del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, els projectes o les propostes de planificació i els projectes de disposicions de caràcter general en matèria de serveis socials.

.2 Els representants de la Generalitat en els òrgans de decisió del Consorci, en l'exercici de les funcions atribuïdes a aquest ens, resten sotmesos als requeriments exigits per la normativa de la Generalitat de Catalunya.

  1. Les administracions Consorciades es faran càrrec de les despeses del funcionament del Consorci i, a tals efectes, efectuaran les previsions pressupostàries corresponents.

Disposició transitòria

El Consell de Govern del Consorci designarà a la seva sessió constitutiva els membres d'una comissió mixta integrada per representants de les administracions consorciades que s'encarregarà de determinar els criteris de prioritat, terminis i procediments per a la progressiva assumpció de les funcions del Consorci, i els corresponents traspassos de serveis i mitjans personals i econòmics.

Disposicions finals

.1 El Consell de Govern es constituirà en el termini d'un mes a comptar de la publicació d'aquest Decret en el DOGC.

.2 Aquest Decret entrarà en vigor al cap d'un mes de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 25 d'abril de 2006

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Vendrell i Segura

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex

Estatuts del Consorci de Serveis Socials de Barcelona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Denominació, naturalesa i administracions Consorciades

1.1 El Consorci de Serveis Socials de Barcelona, regulat en aquests Estatuts, és un ens públic de caràcter associatiu, creat per l'article 61.7, i d'acord amb les previsions del capítol X del títol VI, de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal de Barcelona, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

1.2 El Consorci contribueix a formar el Sector Regional de Serveis Socials de la ciutat de Barcelona.

1.3 D'acord amb les previsions de l'article 61.2.a) de la Carta Municipal, els serveis socials d'atenció especialitzada d'abast superior corresponents al tercer nivell a què es refereix l'article 11.c) del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, que gestiona l'Ajuntament de Barcelona, s'integren en aquest Consorci.

Article 2

Personalitat jurídica i capacitat d'obrar

El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de la de les administracions Consorciades, així com capacitat jurídica i d'obrar en ordre a la realització dels seus objectius, dins els límits establerts per l'ordenament jurídic.

Article 3

Finalitat

El Consorci té per objecte el desenvolupament, en l'àmbit territorial del municipi de Barcelona, dels serveis, establiments i els programes i activitats de prevenció, atenció i promoció social que li encomana la Carta Municipal.

Article 4

Domicili

El Consorci té el domicili a la ciutat de Barcelona.

Article 5

Durada

El Consorci es constitueix per temps indefinit, sens perjudici de les previsions d'aquests Estatuts sobre la seva dissolució.

Article 6

Règim jurídic

6.1 El Consorci, com a ens públic de caràcter associatiu, es regeix per aquests Estatuts i per la Carta Municipal. Supletòriament, són d'aplicació al Consorci les normes de règim jurídic estatal, autonòmic i local que configuren el seu règim jurídic.

6.2 En tot allò no previst per aquests Estatuts, serà d'aplicació al funcionament del Consell de Govern el que estableix la legislació aplicable en matèria d'òrgans col·legiats.

Article 7

Funcions

7.1 El Consorci té assignades les següents funcions:

  1. Elaborar la planificació general en matèria de serveis socials a l'àmbit del municipi de Barcelona, l'aprovació de la qual correspon al Consell Executiu de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR