DECRET 631/2006, de 27 de desembre, de creació de la Secretaria per a la Unió Europea.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

631/2006, de 27 de desembre, de creaciÛ de la Secretaria per a la UniÛ Europea.

L'entrada en vigor del nou Estatut d'Autonomia de Catalunya obre noves perspectives en relaciÛ amb la presËncia i la participaciÛ de Catalunya a la UniÛ Europea (UE). Ja en el pre‡mbul es fa referËncia a la participaciÛ de Catalunya a la construcciÛ de la UE i a l'adscripciÛ als seus valors i objectius.

L'Estatut reconeix i defineix, al seu tÌtol V, les relacions de Catalunya amb la resta de l'Estat, amb la UniÛ Europea i amb la resta del mÛn, i consolida una diferenciaciÛ entre les relacions internacionals i les relacions amb la UniÛ Europea, entesa com a un nivell d'AdministraciÛ mÈs amb el qual es relaciona el Govern de la Generalitat.

L'Estatut tambÈ aporta novetats significatives en aquest ‡mbit, que consoliden i reforcen les fites ja aconseguides i n'incorpora de noves.

La Generalitat participa en les polÌtiques comunit‡ries que afecten Catalunya i sobre les quals la Generalitat tÈ competËncies en la seva doble vessant: ascendent i descendent. Ascendent pel que fa a la formaciÛ de la posiciÛ negociadora de l'Estat i a la seva participaciÛ directa en les institucions de la UniÛ Europea, en particular el Consell de Ministres. La Generalitat tambÈ participa en la fase descendent, Ès a dir, el desplegament de la legislaciÛ comunit‡ria i la gestiÛ de fons europeus. A banda, preveu que la Generalitat pugui accedir al Tribunal de JustÌcia de la UniÛ Europea, d'acord amb el que estableixi el dret de la UniÛ Europea.

En la lÌnia esmentada al primer par‡graf, el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de la PresidËncia les polÌtiques i les actuacions davant les institucions de la UniÛ Europea, i adscriu a aquest Departament la DelegaciÛ del Govern de la Generalitat davant la UniÛ Europea. El mateix Decret atribueix al Departament de la VicepresidËncia la responsabilitat sobre les relacions internacionals i la polÌtica de cooperaciÛ al desenvolupament.

El Decret 477/2006, de 5 de desembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de la PresidËncia, atribueix a la DelegaciÛ del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la UniÛ Europea, creada mitjanÁant el Decret 314/2004, de 22 de juny, les referËncies a les polÌtiques i les actuacions davant les institucions de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR