DECRET 420/2011, de 20 de desembre, de creació de la Taula del Turisme de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor11 de Enero de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyDecret

DECRET

420/2011, de 20 de desembre, de creació de la Taula del Turisme de Catalunya.

L'article 171 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de turisme.

L'article 3 de la Llei 13/2002, de 21 de juny, de turisme de Catalunya, estableix com a finalitats de les administracions turístiques i dels subjectes turístics, entre altres, impulsar el desenvolupament de nous productes turístics, activitats i àmbits d'interès turístic, fomentar el turisme com a mitjà de coneixement, de comunicació i d'intercanvi entre els pobles i les cultures, promoure la qualitat i la competitivitat dels serveis turístics, així com la modernització del sector.

En aquest mateix sentit, l'article 35.c) de la Llei de turisme reconeix el dret de les empreses turístiques a participar en la planificació, la programació i l'adopció de les decisions de les administracions turístiques.

Les previsions legals esmentades, juntament amb el fet que el turisme és una activitat que es desenvolupa en un entorn dinàmic i canviant, que fa necessària la millora constant i la innovació en aquest sector, posen de manifest la necessitat de crear una plataforma on puguin participar de manera estable i permanent tots els agents, públics i privats, que incideixen en l'activitat turística de Catalunya. Aquesta eina ha d'afavorir la col·laboració i cooperació entre els agents turístics, la compartició de coneixement, l'impuls d'accions, la integració d'esforços i sinèrgies, l'ús eficient dels recursos disponibles i l'adopció de mesures de racionalització i de millora de la competitivitat del sector turístic català.

Aquesta plataforma constitueix, doncs, un nou marc d'actuació, integrador i flexible, que, sota la denominació Taula del Turisme propicia la màxima cooperació i corresponsabilitat publicoprivada per fer front als reptes que es plantegen en l'ordenació, programació, coneixement, estratègia, qualitat i innovació en el sector turístic de Catalunya.

Per tot això, a proposta del conseller d'Empresa i Ocupació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

Es crea la Taula del Turisme de Catalunya, configurada com a òrgan col·legiat, permanent, consultiu, de col·laboració i assessorament del conseller o consellera del departament competent en matèria de turisme, que té per objectiu esdevenir una plataforma de participació que faciliti la interacció entre els agents públics i privats amb incidència en el sector turístic.

Article 2

Funcions

Són funcions de la Taula del Turisme de Catalunya les següents:

  1. Cooperar en la definició i execució de les polítiques turístiques.

  2. Emetre els informes que li siguin encomanats pel conseller o consellera.

  3. Avaluar les dades i estadístiques entorn a l'activitat turística.

  4. Proposar la creació de nous productes turístics i definir la política d'informació, difusió i atenció turística.

  5. Debatre de forma prèvia nous projectes normatius en matèria turística, així com col·laborar en la determinació dels criteris interpretatius de les normes turístiques vigents.

  6. Analitzar l'impacte de normes que incideixin sobre els establiments i les activitats turístiques.

  7. Col·laborar en la implantació i desplegament del sistema de qualitat turística i dels processos i projectes que se'n derivin.

  8. Recomanar i proposar actuacions en l'àmbit de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR