DECRET 222/1999, de 27 de juliol, de creació de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

222/1999, de 27 de juliol, de creació de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària.

La importància de l’activitat investigadora universitària i l’elevada qualitat dels resultats de la recerca en les diferents àrees científiques que efectua el professorat universitari del conjunt de les universitats del sistema universitari de Catalunya és un dels motors que incideixen plenament en la capacitat d’innovació i desenvolupament del país.

És per això que el Govern de la Generalitat vol donar un més gran impuls i suport a l’activitat investigadora en l’àmbit universitari mitjançant la creació de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària, que fomenti la recerca d’alt nivell de les nostres universitats.

L’obtenció d’aquesta Distinció ha de facilitar la consolidació a les universitats catalanes del col·lectiu de professors-investigadors com a garantia de continuïtat de la recerca de qualitat i de renovació de l’equip humà que la duu a terme, i també ha de permetre que la universitat mateixa i tot el sistema universitari aprofitin al màxim la capacitat investigadora del seu professorat.

Per aconseguir aquests objectius, no cal la creació de cap estructura administrativa, sinó la voluntat decidida d’endegar un projecte comú amb les universitats catalanes per tal d’identificar bons exponents de la recerca universitària, de facilitar que puguin dur a terme les seves activitats de recerca amb el seu equip investigador i en les millors condicions possibles.

En virtut d’això, a proposta del conseller de la Presidència i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Es crea la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària, amb la finalitat d’estimular les activitats de recerca d’alt nivell dels professors-investigadors del sistema universitari de Catalunya i dels grups de recerca a què estan associats.

Article 2

Objectius

La Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària es crea amb els següents objectius:

a) Establir una via de reconeixement institucional de la vàlua i el mèrit científic dels professors-investigadors que desenvolupen les seves activitats de recerca en les universitats del sistema universitari de Catalunya.

b) Encoratjar les universitats i els professors universitaris a aconseguir l’excel·lència en les seves funcions investigadores.

c) Facilitar a les universitats el suport necessari per tal que els seus professors-investigadors que hagin obtingut la Distinció puguin intensificar la seva dedicació a activitats de recerca, amb el seu equip de recerca i dintre la universitat mateixa.

Article 3

Presentació de candidatures

3.1 Poden optar a la Distinció els professors-investigadors que desenvolupen la seva activitat de recerca a les universitats del sistema universitari de Catalunya d’acord amb els següents requisits:

a) Els candidats han de ser presentats per dues persones de reconegut prestigi científic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR