DECRET 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística.

La Secretaria de Política Lingüística, amb rang orgànic de secretaria general dins el Departament de la Presidència, es crea per mitjà dels decrets 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a fi d'exercir més eficaçment l'impuls i la dinamització de la política lingüística del Govern, i en principi assumeix l'estructura i les funcions de l'anterior Direcció General de Política Lingüística.

Els canvis de rang i adscripció orgànics, sumats als canvis tecnològics, sociolingüístics, migratoris i polítics esdevinguts en els darrers anys, fan convenient adaptar l'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística a les necessitats i als objectius actuals per tal de poder respondre amb més eficàcia a les noves realitats i demandes de la societat catalana i per millorar i reforçar la coordinació interdepartamental de la política lingüística del Govern i l'assoliment dels objectius que es desprenen de l'article 3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

D'acord amb l'article 25.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller primer i d'acord amb el Govern:

Decreto:

Article 1

Objecte i funcions de la Secretaria de Política Lingüística

1.1 La Secretaria de Política Lingüística és l'òrgan de direcció, planificació, coordinació i execució de la política lingüística de la Generalitat de Catalunya.

1.2 La Secretaria de Política Lingüística té com a objectiu impulsar el desplegament i l'aplicació de la legislació derivada de l'article 3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, vetllar per l'aplicació de la política lingüística que estableix el Govern i coordinar les accions i mesures dels diversos departaments que hi estiguin relacionades.

1.3 La Secretaria exerceix les funcions següents:

a) Planteja a la persona titular del Departament a la qual està adscrita les mesures adients en matèria de política lingüística i de foment de la llengua catalana i, quan s'escau, les executa.

b) Elabora propostes legislatives i reglamentàries relacionades amb la política lingüística i amb el foment de la llengua catalana, i informa sobre els projectes normatius de caràcter general que s'hi relacionen que promouen els departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

c) Coopera amb la Comissió Tècnica de Política Lingüística, impulsa i coordina les mesures i projectes dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya relacionats amb la política lingüística i el foment de la llengua catalana i els dóna suport tècnic en matèria de política lingüística.

d) Impulsa i coordina, quan s'escau, per mitjà de la participació en el Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya, les actuacions relacionades amb la política lingüística i amb el foment de la llengua catalana que emprenen els ens locals de Catalunya.

e) Estableix i desenvolupa polítiques tendents a fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català.

f) Promou, a través de la participació en el Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya i d'altres iniciatives, l'ensenyament de la llengua catalana a la població adulta de Catalunya i vetlla per l'adequat acolliment lingüístic de la població nouvinguda a Catalunya.

g) Convoca i administra les proves i expedeix els certificats de coneixement de català en el territori de Catalunya i els certificats d'interpretació i traducció jurades d'altres llengües al català i viceversa.

h) Impulsa i coordina, a través del Centre de Terminologia Termcat, les activitats terminològiques relacionades amb la llengua catalana i vetlla per la difusió i l'aplicació de la terminologia que elabora el centre esmentat.

i) Col·labora amb l'Institut d'Estudis Catalans per facilitar i impulsar l'aplicació de la normativa lingüística. En el cas de la toponímia, actua a través de la Comissió de Toponímia creada pel Decret 59/2001, de 23 de gener, pel qual s'estableix la Comissió de Toponímia i es modifica el Decret 78/1991, de 8 d'abril, sobre l'ús de la toponímia.

j) En col·laboració amb el Consell Social...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR