DECRET 28/1991, de 18 de febrer, de creació del Consell Social de la Llengua Catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 206/1991.

Atesa la situació que el procés de normalització lingüística de la Generalitat ha assolit a partir del marc legal configurat principalment entorn de la Llei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística de Catalunya, i atès també el reforçament i l'impuls necessaris que cal donar per arribar a noves cotes en l'ús social de la llengua catalana, convé corresponsabilitzar activament en aquest procés, amb la seva màxima participació, els diferents sectors socials, per tal que el dret de la societat catalana a recuperar plenament la seva identitat lingüística pugui ser desenvolupat d'acord amb els sectors de la nostra societat. És per tot això que és convenient crear el Consell Social de la Llengua Catalana, que aplegui les persones i les entitats més representatives que puguin col·laborar i contribuir de forma clara en aquest nou impuls, i hi puguin prestar l'assessorament adequat.

Per tant, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consell Social de la Llengua Catalana, òrgan d'assessorament, consulta i implicació social de la política lingüística de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de Cultura.

Article 2

Són funcions del Consell:

  1. Prendre part en el procés de normalització lingüística, impulsant-lo en els diferents àmbits sectorials representats al Consell en aplicació de la legislació vigent.

  2. Informar i expressar el seu parer sobre els projectes de planificació lingüística general que hagin de ser aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i assessorar en relació amb les consultes que se li puguin adreçar des de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

El Consell té la composició següent:

  1. El president, que és el president de la Generalitat de Catalunya. El president pot, en cas d'absència, delegar les seves funcions en un dels vice-presidents.

  2. El vice-president primer, que és el conseller de Cultura.

  3. També són vice-presidents el director general de Política Lingüística i el president de l'Institut d'Estudis Catalans.

  4. Un secretari, sense vot, nomenat pel conseller d'entre funcionaris del Departament de Cultura.

  5. Els vocals, que són proposats per les institucions i els organismes que s'esmenten a continuació: Un vocal a proposta del Tribunal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR