DECRET 61/1992, de 17 de febrer, d'aprovació dels Estatuts de la Junta de Sanejament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

La disposició final 2 de la Llei 19/1991, de 7 de novembre, autoritza el Govern de la Generalitat per al desplegament reglamentari de l'estructura organitzativa de la Junta de Sanejament.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

S'aproven els Estatuts de la Junta de Sanejament, que s'insereixen a continuació.

Article 2

S'autoritza el conseller de Medi Ambient perquè prengui les mesures necessàries per a la immediata entrada en funcionament de la Junta de Sanejament en la seva configuració d'entitat de dret públic.

Article 3

Queda derogat el Decret 134/1984, de 16 de març, sobre organització i funcionament de la Junta de Sanejament.

Article 4

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 17 de febrer de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Albert Vilalta i González Conseller de Medi Ambient

ESTATUTS

Capítol 1 Naturalesa i funcions

Article 1

Denominació L'empresa pública catalana objecte d'aquests Estatuts, creada per la Llei 19/1991, es denomina Junta de Sanejament (d'ara endavant Junta).

Article 2

Domicili El domicili legal de la Junta, per a qualsevol tipus d'efectes legals, radicarà a Barcelona, a la seva oficina central, sens perjudici que la Junta pugui ordenar la instal·lació de dependències a cadascun dels àmbits territorials que siguin determinats i a l'efecte de donar compliment a les seves funcions específiques.

Article 3

Naturalesa 3.1 La Junta és una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, de les que preveu l'article 1.b) de la Llei 4/1985, de 29 de març. 3.2 La Junta ajusta la seva activitat al dret privat, i al dret públic en els supòsits que determina la Llei 19/1991, de 7 de novembre. 3.3 Com a entitat de dret públic, la Junta gaudeix de personalitat pròpia i de plena capacitat d'obrar per tal de complir les seves finalitats, i es subjecta en la seva actuació al que estableixen la Llei 19/1991, les seves disposicions de desenvolupament i la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'Empresa Pública Catalana. En conseqüència, fins i tot pot adquirir mitjançant expropiació forçosa, posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns, concertar crèdits, establir contractes, proposar la constitució de societats i consorcis, promoure la constitució de mancomunitats, executar, contractar i explotar obres i serveis, atorgar ajuts, obligar-se, interposar recursos i exercir les accions que preveuen les lleis per assegurar el control, el sanejament i la depuració de les aigües residuals.

Article 4

Adscripció 4.1 La Junta queda adscrita al Departament de Medi Ambient. 4.2 El control d'eficàcia administrativa de la Junta s'exercirà pel conseller de Medi Ambient.

Article 5

Funcions 5.1 La Junta, entitat administrativa responsable del sanejament de les aigües residuals en l'àmbit de les competències atribuïdes a la Generalitat, exercirà les funcions que li encomana l'article 5.1 de la Llei 19/1991, amb respecte de les competències estatals i dels ens locals, atribuïdes en la legislació local i en la legislació vigent en matèria d'aigües. En aquest sentit, la Junta de Sanejament actua com a organisme de conca en matèria d'abocaments d'aigües residuals, d'acord amb el que preveu la Llei 29/1985, d'aigües, dins les competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya. 5.2 La Junta durà a terme la seva activitat de manera que garanteixi l'eficàcia i la diligència màximes en el compliment de les seves funcions i en la prestació dels seus serveis. 5.3 En tot cas, la Junta demanarà i fomentarà la col·laboració amb altres administracions competents i amb els particulars.

Capítol 2 Òrgans de govern

Article 6

Estructura organitzativa Són òrgans de govern de la Junta:

  1. El Consell de Direcció.

  2. El gerent.

Article 7

Composició del Consell de Direcció 7.1 El Consell de Direcció és l'òrgan de representació, direcció i control de la Junta, i està integrat pels membres relacionats en l'article 7.2 de la Llei 19/1991. 7.2 Sens perjudici d'aquesta composició, seran convocats l'alcalde o els alcaldes a què es refereix l'article 7.3 esmentat de la Llei quan sigui procedent.

Article 8

Atribucions del Consell de Direcció 8.1 Les atribucions del Consell de Direcció són les que estableix l'article 8.1 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR