DECRET 90/2013, de 29 de gener, per qual s'aprova el Pla nacional de joventut de Catalunya 2011-2020.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyDecret

L’article 142 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de joventut, que inclou, en tot cas, el disseny, l’aplicació i l’avaluació de polítiques, plans i programes destinats a la joventut.

El capítol II de la Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, de polítiques de joventut, estableix el Pla nacional de joventut de Catalunya com el principal instrument de planificació de les polítiques de joventut. Aquest Pla, amb rang de pla sectorial de coordinació en matèria de joventut, té com a finalitat coordinar l’actuació administrativa de les diferents institucions públiques que duen a terme polítiques de joventut, per tal d’aconseguir la coherència metodològica en l’actuació de totes elles, amb la limitació, en tot moment, que comporta l’autonomia dels organismes als quals s’apliqui, especialment de l’autonomia dels ens locals.

En aquest sentit, el Pla nacional de joventut de Catalunya és l’instrument que determina les línies, els eixos i els objectius de les polítiques de joventut a Catalunya i pot ser aplicat preferentment per les administracions públiques de Catalunya, en exercici de les seves funcions, en tot allò que pugui afectar directament les persones joves.

Els articles 23.4 i 24 de la Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, estableixen que el Consell Rector del Pla nacional de joventut de Catalunya ha d’elaborar una proposta de pla i elevar-lo al departament competent en matèria de joventut, el qual, posteriorment, ha de proposar-ne l’aprovació al Govern com a pla sectorial de coordinació. Així mateix, l’article 2.1.a) del Decret 103/2012, de 25 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament del Consell Rector del Pla nacional de joventut de Catalunya, afegeix que correspon al Consell Rector l’elaboració d’una proposta del Pla amb la consulta prèvia als agents implicats.

D’acord amb l’article 148 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, els plans sectorials de coordinació són aprovats per decret a proposta de la persona titular del departament corresponent.

Atesa la necessitat d’establir un pla integral, transversal, interinstitucional i interdepartamental, adaptat a la realitat i a les necessitats de la nostra societat, que faciliti el ple exercici dels drets de ciutadania i la realització del projecte de vida per part de totes les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR