DECRET 25/1990, de 9 de gener, de reestructuració del Departament de Treball.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 269/1992 i 288/1995.

Pel Decret de 5 de novembre de 1979 es va aprovar l'estructura bàsica del Departament de Treball, que posteriorment va ser modificada pel Decret 274/1980, de 28 de novembre. Des d'aleshores s'han anat introduint modificacions per tal d'adaptar l'estructura orgànica del Departament a les necessitats originades en funció del desplegament de les matèries que té atribuïdes i que li han estat assignades amb posterioritat.

Com a qüestions més recents, s'ha de fer referència a l'adscripció de la Direcció General de Seguretat Social al Departament de Treball, en virtut del Decret 144/1988, de 5 de juliol, i a la transferència de funcions i mitjans en matèria de qualificació i registre administratiu de les societats anònimes laborals realitzada mitjançant el Reial Decret 1225/1989, de 8 de setembre, i assignades al Departament de Treball en virtut del Decret 266/1989, de 25 d'octubre.

Amb l'actual reestructuració es pretén recollir globalment en una sola disposició normativa tota l'estructura actual del Departament sobre la base de les noves competències assumides, i amb l'objectiu d'introduir aquelles modificacions que s'han considerat necessàries per tal de cercar una operativitat, flexibilitat i eficàcia més grans en el compliment de les funcions i serveis atribuïts al Departament de Treball.

Té especial relleu la nova organització territorial del Departament de Treball, amb la creació de les delegacions territorials que substitueixen els anteriors serveis territorials, atès que s'ha considerat que aquesta nova estructura orgànica s'adapta millor a les necessitats actuals del Departament, i és per això que es creen les unitats territorials dins l'estructura de les delegacions esmentades, amb l'objectiu d'acostar més els serveis als usuaris.

En conseqüència, vist el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Organització general del Departament

Article 1

El Departament de Treball és l'òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya al qual correspon l'ordenació, la direcció i l'execució de les directrius generals del Consell Executiu en les competències atribuïdes en matèria laboral, i també en d'altres que tingui assumides o que li siguin assignades legalment.

Article 2

El conseller de Treball, com a titular del Departament, dirigeix, coordina i controla l'activitat d'aquest.

Article 3

El Departament de Treball, sota la dependència del conseller, exerceix les seves funcions mitjançant els òrgans superiors següents: Secretaria General. Direcció General de Relacions Laborals. Direcció General d'Ocupació. Direcció General de Seguretat Social. Direcció General de Cooperatives i Societats Anònimes Laborals. El Departament de Treball s'estructura territorialment en delegacions amb la composició i les funcions que estableix aquest Decret.

Article 4

4.1 Són organismes adscrits al Departament de Treball els següents: Consell de Treball de Catalunya, creat pel Decret de 10 d'agost de 1978, que actua com a òrgan consultiu superior del Departament i de participació institucional en l'àmbit sòcio-laboral. Patronat del Centre Especial d'Ocupació Viver de Bell-lloc, creat pel Decret 515/1982, de 28 de desembre, que té com a funcions la gestió del centre esmentat i el foment i la col·laboració en la creació d'altres centres especials d'ocupació i empreses protegides. Patronat d'Investigació Social, creat mitjançant el Decret 79/1983, de 3 de març, que té com a objectiu la realització d'estudis, informes i activitats de caràcter social que ajudin a una millora dels aspectes, condicions i sectors propis de l'àmbit social. 4.2 L'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives és una entitat autònoma de caràcter administratiu, creada per la Llei 7/1985, de 14 de maig, que té com a funcions l'estudi, la formulació de propostes i la difusió de la cooperació com a moviment econòmic i social. 4.3 El Consell Superior de la Cooperació és un organisme col·laborador de la Generalitat de Catalunya, creat per la Llei 4/1983, de 9 de març, per al foment de la participació de les cooperatives en l'activitat econòmica i social de Catalunya.

Capítol 2 Òrgans d'assistència al conseller

Article 5

Són òrgans d'assistència al conseller, del qual depenen directament, els següents: 5.1 La Secretaria de Relacions Institucionals. Aquesta Secretaria té per funció coordinar i potenciar les relacions del Departament amb les principals institucions públiques i privades de Catalunya relacionades amb el món del treball, i amb les organitzacions professionals, sindicals i empresarials; coordinar les actuacions del Departament en la tramitació de les qüestions parlamentàries, d'acord amb el secretari general, i les altres funcions que el conseller li encomani. 5.2 El Gabinet del conseller. Aquest Gabinet té encomanades la coordinació de les funcions pròpies de les oficines en què aquest s'estructura; les funcions d'assessorament i suport administratiu del conseller, i altres funcions que aquest li encomani. Dependents del Gabinet del conseller es creen:

  1. L'Oficina de Protocol, amb funcions relacionades amb el protocol dels actes públics del conseller o d'altres on participi el Departament; serà també l'òrgan de relació amb el Servei de Relacions Públiques i de Protocol de la Presidència.

  2. L'Oficina de Premsa, amb funcions de coordinació de les relacions amb els mitjans de comunicació i de recollida d'informació d'aquests per tal de donar-los a conèixer als diferents òrgans del Departament. 5.3 El secretari de Relacions Institucionals, el cap del Gabinet del conseller i els caps de les Oficines de Protocol i de Premsa, respectivament, que en depenen, són càrrecs eventuals i es regeixen pel que estableix el Decret 153/1987, de 4 de març, sobre el personal eventual al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 3 Secretaria general

Article 6

El secretari general del Departament de Treball exerceix les funcions que li atribueix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les que li siguin encomanades per delegació del conseller. La Secretaria general s'estructura en els òrgans següents: Subdirecció General de Gestió Econòmico-administrativa. Servei del Gabinet Tècnic.

Article 7

A la Subdirecció General de Gestió Econòmico-administrativa li correspon la funció de conèixer i coordinar l'organització i el funcionament administratiu dels òrgans del Departament; la direcció dels treballs de gestió pressupostària i la supervisió i el control de la gestió econòmica del Departament; la coordinació i el control dels expedients relatius al patrimoni, i dels expedients de despesa i de contractació dels òrgans del Departament; la coordinació i el control dels assumptes relatius a les residències del temps lliure; la coordinació dels assumptes relatius als projectes d'obres del Departament; la coordinació i el control dels assumptes relatius al personal funcionari i laboral del Departament, i totes aquelles funcions que li siguin encomanades pel secretari general, a més de totes les que li corresponguin d'acord amb la normativa vigent.

Article 8

Per al compliment de les seves funcions, la Subdirecció General de Gestió Econòmico-administrativa s'estructura en els òrgans següents: Servei de Personal. Servei de Secretaria Administrativa.

Article 9

El Servei de Personal té la funció del control, la gestió i l'administració del personal funcionari i laboral del Departament; la gestió del règim d'incompatibilitats; el control i la gestió dels expedients de personal i del Registre informàtic que integren el Registre general de personal i el control i la gestió del Registre del personal laboral; la coordinació de la confecció de la nòmina del personal funcionari i laboral del Departament; el control de les plantilles pressupostades per a cadascuna de les categories professionals, l'elaboració de les directrius relatives a plans sobre necessitats de personal amb la proposta anual d'ocupació pública; l'elaboració de les convocatòries de concursos de provisió de llocs de treball del personal laboral; l'elaboració i la gestió de les convocatòries de càrrecs de comandament; la coordinació de l'assessorament en matèria de personal als òrgans del Departament; la coordinació, el control i la proposta de resolució dels expedients en matèria de personal; la participació en la negociació col·lectiva amb el personal del Departament i altres funcions que li siguin encomanades pels superiors jeràrquics.

Article 10

10.1 Dependent del Servei de Personal es creen les dues seccions següents: Secció de Nòmines. Secció de Gestió de Personal. 10.2 Les funcions corresponents a cadascuna de les seccions esmentades a l'apartat anterior són les següents:

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR