DECRET 239/1992, de 13 d'octubre, de gestió desconcentrada de museus.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La gestió dels museus, per ser eficaç, s'ha de basar en el principi de desconcentració administrativa. Aquesta necessitat és encara més evident en el nou marc que estableix la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, que implica la transferència a la Generalitat de museus fins ara gestionats per les diputacions provincials, ja que, per imperatiu de l'article 3 de la Llei 7/1987, de 15 d'abril, de Règim provisional de les competències de les diputacions, les transferències a la Generalitat no han d'implicar en cap cas una major concentració territorial dels serveis transferits.

Atesa la disposició addicional 23 de la Llei 9/1990, de 16 de maig, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1990; a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit 1.1 Aquest Decret té per objecte regular la gestió desconcentrada dels museus que el Govern de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura, acordi incloure en aquest règim. 1.2 Poden ser objecte del règim de gestió desconcentrada establert en aquest Decret:

  1. Museus de la Generalitat de Catalunya, gestionats pel Departament de Cultura, que no tinguin la categoria de museus nacionals.

  2. Museus d'altres entitats o persones públiques o privades que hagin subscrit un conveni per a la seva gestió amb el Departament de Cultura.

Article 2

Objecte de la gestió desconcentrada 2.1 La gestió desconcentrada del museu comprèn la gestió tècnica i la gestió econòmica. 2.2 El director del museu, com a responsable de la gestió tècnica desconcentrada, té per funcions:

  1. Aprovar les normes de règim interior que han de regular el funcionament del museu.

  2. Elaborar el pla d'actuació del museu.

  3. Aprovar les propostes d'adquisició d'elements i objectes d'interès per al museu i elevar-les a l'òrgan competent del Departament de Cultura.

  4. Proposar al conseller de Cultura la sortida de béns del museu.

  5. Elaborar la memòria anual de les activitats del museu.

  6. Elaborar els programes museogràfics que requereix l'actualització i la millora permanent dels fons del museu i de les seves instal·lacions. 2.3 La gestió econòmica desconcentrada té per objecte els ingressos obtinguts pel museu, ja sigui per assignació de la Generalitat de Catalunya, d'altres administracions públiques, d'altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR