DECRET 103/2014, de 22 de juliol, de reestructuració de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant la Llei 11/1984, de 5 de març, es crea l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta Llei configura l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) com a organisme autònom de caràcter administratiu, el qual estava adscrit, mitjançant la Secretaria General de l'Esport, al departament encarregat de l'esport. Correspon a l'INEFC, entre d'altres, les funcions de formació docent per adquirir els títols acadèmics en educació física que estableix la legislació vigent, i la investigació científica en el camp de l'educació física i l'esport, i en general les tasques de docència universitària i d'investigació en l'àmbit de les ciències de l'activitat física i l'esport.

La Llei estableix els òrgans pels quals es regeix l'Institut, com són el consell rector, el director/a i el/la gerent, així com les competències de cadascun. És la mateixa Llei la que estableix la necessitat d'aprovar un Reglament de règim interior que desenvolupi els òrgans de funcionament intern en un centre docent d'aquestes característiques.

El Consell Rector de l'INEFC va aprovar el 23 d'octubre de 2006, a sol·licitud del Claustre de l'INEFC, el Reglament de règim interior de l’Institut d’Educació Física de Catalunya (INEF de Catalunya), en aquests moments vigent, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , mitjançant Resolució VCP/232/2007, de 16 de gener, d'acord amb la disposició transitòria de la Llei 11/1984, de creació de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya.

El Reglament de règim interior es va formular, amb la participació de tots els estaments de l'INEFC, a fi de regular el funcionament dels diferents òrgans i serveis en què s'estructura l'INEFC.

En atenció a la normativa vigent i al que preveia el Reglament de règim interior s’aprova el Decret 88/2008, de 22 d'abril, d'estructura de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) amb l’objecte adequar l'estructura orgànica i administrativa a la nova configuració normativa i adaptar-la a les necessitats de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya per a un millor compliment dels objectius normativament fixats. Al capítol II del Decret 88/2008, de 22 d’abril, s’estableix l’estructura administrativa de l’INEFC.

L’Ordre VCP/104/2010, de 23 de febrer, de desplegament de l’estructura orgànica de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, estableix els negociats que completen l’estructura orgànica i funcional de l’Institut Nacional d’Educació Física.

Les funcions i l’estructura establertes per la normativa esmentada tenien l’objectiu de racionalitzar i millorar l’organització administrativa i acadèmica de l’INEFC. Els canvis que s’han anat produint han posat en evidència mancances en la definició de funcions i en la coordinació i l’adscripció orgànica i funcional dels diferents òrgans actius que formen l’estructura administrativa de l’INEFC.

Vista la necessitat de simplificar i adaptar l’estructura administrativa de l’INEFC a les necessitats de la gestió administrativa per millorar la coordinació interna i augmentar l’eficiència en l’ús dels recursos disponibles, així com de crear un òrgan que coordini i planifiqui les tasques de caràcter acadèmic dels dos centres docents de l’INEFC;

Vista la necessitat d’actualitzar i precisar la definició de les funcions dels òrgans actius que formen l’estructura administrativa de l’INEFC;

Atès que el contingut del Decret afecta únicament el funcionament intern de l’INEFC i atesa la necessitat que la nova regulació sigui efectiva al més aviat possible per al bon funcionament de l’Institut, el Decret preveu que entri en vigor l’endemà de la seva publicació;

Atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; i l’article 39.1 de la Llei 13/2008, de del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta del conseller de la Presidència i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC)

Article 1

Adscripció i funcions

1.1 L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya s'estructura orgànicament sota la dependència del director/a de l'Institut.

1.2 Està adscrit al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General de l'Esport, i té les funcions que preveu la Llei 11/1984, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, i la resta de disposicions sectorials aplicables.

Article 2

Direcció de l'INEFC

2.1 El director/a de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) és nomenat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Consell Rector un cop consultat prèviament el Claustre.

2.2 La Direcció de l’INEFC s’assimila orgànicament a direcció general.

2.3 Les funcions del director/a de l'INEFC són les següents:

  1. Assumir la direcció acadèmica i administrativa de l'INEFC, que es poden delegar en els càrrecs directius dels centres.

  2. Executar els acords del Consell Rector.

  3. Gestionar i subscriure en nom de l'INEFC, d'acord amb les directrius del Consell Rector, els contractes públics i privats que siguin necessaris, sempre dins les limitacions que estableixen les disposicions vigents.

  4. Administrar, gestionar i recaptar els recursos econòmics de l'INEFC.

  5. Presentar el pla anual d'activitats davant del Consell Rector per a la seva aprovació.

  6. Presentar al Consell Rector l'avantprojecte del pressupost per a la seva aprovació.

  7. Presentar al Consell Rector la memòria anual de les activitats de l'INEFC per a la seva aprovació.

  8. Exercir la direcció del personal.

  9. Nomenar els directors de centre, els subdirectors, els caps de departament de cada centre, així com els comandaments responsables dels projectes intercentres, d'entre el personal docent i d'investigació de l'INEFC.

  10. Delegar les funcions administratives i de caràcter econòmic en la Gerència i la resta de funcions en un dels directors/res de Centre en cas de malaltia, absència o impediment. Si l'absència es perllongués per més d'un mes, se'n donarà coneixement al Consell Rector per a la seva ratificació.

  11. Aprovar, a proposta de les Juntes de Centre, el Reglament de règim Interior dels centres.

  12. Posar en marxa, quan correspongui, el procediment per a la renovació dels equips directius de cada Centre.

  13. Vetllar per l'aplicació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR