DECRET 162/1989, d'11 de juliol, pel qual es modifica la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 18/1990.

Mitjançant el Decret 25/1987, de 29 de gener, es va crear la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona, amb l'objectiu de promoure la igualtat de drets i la no discriminació entre els homes i les dones, i la participació equitativa de la dona en la vida social, cultural, econòmica i política.

L'experiència assolida d'ençà de la creació d'aquesta Comissió aconsella i fa necessari modificar la configuració d'aquest òrgan d'acord amb la seva denominació i redistribuir de les funcions que té encomanades, tota vegada que ha quedat palès que moltes de les accions específiques que s'han dut a terme per a la igualtat dona-home no tenen el marc adequat en una comissió interdepartamental, sinó, que, pel contrari, les ha d'exercir un organisme executiu especialitzat, dotat d'autonomia pròpia.

Aquest Decret té per objecte atribuir a la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona les funcions d'impuls i coordinació de les diverses accions adreçades a la igualtat d'oportunitats dona-home, dintre el marc competencial dels diferents departaments de la Generalitat. En conseqüència, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona és un òrgan de coordinació i impuls de les accions que promouen la igualtat de drets i la no discriminació entre homes i dones, que siguin competència dels departaments de la Generalitat.

Article 2

Corresponen a la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona les funcions següents:

  1. La coordinació i el foment de les accions i els projectes dels diferents departaments de la Generalitat, en exercici de les competències que estableix l'article 9.27 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

  2. Proposar al Consell Executiu les mesures normatives necessàries per fomentar la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.

  3. Elaborar i formular recomanacions als departaments de la Generalitat sobre matèries relatives a la igualtat dona-home, i instar l'adopció de mesures concretes.

  4. Vetllar pel compliment de la legislació aprovada, dels tractats i els convenis internacionals i de les decisions adoptades per l'Organització de les Nacions Unides, les institucions comunitàries europees i pel Consell d'Europa, en tot el que afecti la promoció de la dona.

Article 3

La Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR