DECRET 295/2006, de 18 de juliol, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

295/2006, de 18 de juliol, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

MitjanÁant el Decret 188/2003, d'1 d'agost, es va dur a terme una innovaciÛ significativa en el rËgim de jornada i horaris del personal al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat, per tal de racionalitzar i homogeneÔtzar els diferents rËgims d'horaris, tot introduint un seguit de mesures per a una millor optimitzaciÛ de la disponibilitat del temps i, en definitiva, per a afavorir les polÌtiques de conciliaciÛ laboral i familiar del personal al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

Una de les principals novetats va fer possible que el personal optÈs per desenvolupar la jornada ordin‡ria i s'acollÌs a l'horari partit o al nou horari continuat que comportava poder compactar l'horari de forma significativa.

El III Acord general de condicions de treball del personal de l'‡mbit d'aplicaciÛ de la Mesa General de NegociaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat per als anys 2005-2008 (DOGC n˙m. 4517, de 24.11.2005) contÈ aspectes que afecten la jornada de treball. S'introdueix com a novetat una jornada ordin‡ria setmanal durant el perÌode comprËs entre el 15 de desembre i el 10 de gener i durant la Setmana Santa equivalent a multiplicar el nombre de dies laborables d'aquest perÌode per 7 hores di‡ries. El permÌs per assumptes personals en jornada ordin‡ria s'amplia de 67 hores i 30 minuts a 70 hores anuals, aixÌ com tambÈ es determina el perÌode per al seu gaudiment. Durant els dies 24 i 31 de desembre, les tardes anteriors a les dues festes locals i a la festivitat de Reis i la tarda del dia de Sant Jordi es mantenen nomÈs els serveis essencials i tenen el car‡cter de no recuperables. D'altra banda, s'introdueix un premi consistent en el gaudiment de dies addicionals de vacances vinculat als anys de serveis prestats l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de fer possible una efectiva aplicaciÛ dels acords adoptats en matËria de jornada de treball i alhora afavorir la sistematitzaciÛ i la coherËncia interna de la norma, s'ha entËs necess‡ria l'elaboraciÛ d'un nou decret, l'aprovaciÛ del qual comporta la derogaciÛ expressa de la totalitat de la normativa precedent en aquesta matËria, Ès a dir, el Decret 188/2003, d'1 d'agost, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

AtËs que s'han dut a terme els tr‡mits sindicals corresponents a l'empara de la normativa sobre negociaciÛ col∑lectiva, participaciÛ i determinaciÛ de les condicions de treball dels empleats p˙blics, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de GovernaciÛ i Administracions P˙bliques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

Personal afectat

1.1††Aquest Decret Ès d'aplicaciÛ al personal de l'AdministraciÛ de la Generalitat que ocupa llocs reservats al personal funcionari i presta serveis en rËgim de dret administratiu als departaments, organismes autÚnoms administratius, entitats gestores de la Seguretat Social i entitats autÚnomes de car‡cter comercial, industrial i financer.

1.2††En tot allÚ que sigui compatible amb el seu rËgim especÌfic, les disposicions d'aquest Decret tenen car‡cter supletori respecte del personal que presta serveis en entitats de dret p˙blic de la Generalitat.

Article 2

Exclusions

2.1††Resta exclÚs de l'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Decret el personal amb funcions docents, sanit‡ries, assistencials, veterin‡ries i penitenci‡ries, els quals es regeixen per les seves normes, pactes o acords especÌfics.

2.2††En resta tambÈ exclÚs el personal al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia, el personal estatutari, el personal del cos de bombers, del cos d'agents rurals i del cos de mossos d'esquadra, aixÌ com la resta de col∑lectius que presten serveis no administratius i que per la seva especificitat tenen normes, pactes o acords especÌfics.

2.3††No sÛn d'aplicaciÛ les disposicions d'aquest Decret al personal que presta serveis a l'AdministraciÛ de la Generalitat mitjanÁant un contracte de naturalesa laboral, el qual queda subjecte a les normes del conveni col∑lectiu que, en el seu cas, li sigui d'aplicaciÛ.

CapÌtol 2

Jornades de treball

Article 3

Jornada ordin‡ria

3.1††La jornada ordin‡ria Ès de 37 hores i 30 minuts de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

Durant el perÌode comprËs entre el 15 de desembre i el 10 de gener, ambdÛs inclosos, i durant la Setmana Santa, la jornada ordin‡ria en cÚmput setmanal Ès equivalent a multiplicar el nombre de dies laborables d'aquest perÌode per 7 hores di‡ries.

3.2††En el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 30 de setembre, ambdÛs inclosos, la jornada ordin‡ria Ès de 35 hores de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

Article 4

Jornada de dedicaciÛ especial

4.1††La jornada de dedicaciÛ especial Ès de 40 hores de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

Durant el perÌode comprËs entre el 15 de desembre i el 10 de gener, ambdÛs inclosos, i durant la Setmana Santa, la jornada de dedicaciÛ especial en cÚmput setmanal Ès equivalent a multiplicar el nombre de dies laborables d'aquest perÌode per 7 hores i 30 minuts diaris.

4.2††En el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 30 de setembre, ambdÛs inclosos, la jornada de dedicaciÛ especial Ès de 37 hores i 30 minuts de treball efectiu en cÚmput setmanal, de dilluns a divendres.

4.3††La realitzaciÛ de la jornada de dedicaciÛ especial resta subordinada, en tot cas, als increments ocasionals de treball que es produeixin per atendre el funcionament regular dels serveis.

4.4††Als efectes de garantir una adequada prestaciÛ i coordinaciÛ dels serveis i del personal, el Govern, mitjanÁant Acord, ha de concretar els llocs de treball que han de tenir fixada una jornada de dedicaciÛ especial, i ha de determinar l'import del complement especÌfic que han de percebre pel factor de dedicaciÛ especial i d'incompatibilitat. l'import del qual el fixa el Govern. A les relacions de llocs de treball han de figurar els llocs que tenen fixada la realitzaciÛ d'una jornada de dedicaciÛ especial aixÌ com l'import del complement especÌfic que els correspon.

4.5††La realitzaciÛ de la jornada de dedicaciÛ especial Ès incompatible amb l'exercici d'activitats p˙bliques i privades, llevat de les activitats compatibles a quË fa referËncia el capÌtol 2 i de les esmentades a l'article 7 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de la Generalitat aixÌ com les de professor associat a temps parcial.

Article 5

Pausa

5.1††El personal disposa, durant la seva jornada de treball, d'una pausa de vint minuts, computables com de treball efectiu.

5.2††La pausa es gaudeix, d'acord amb les necessitats del servei, durant l'horari de permanËncia obligatÚria i, amb car‡cter general, entre les 10 i les 12 hores.

CapÌtol 3

Horaris de treball

Article 6

Horari partit

6.1††L'horari partit de treball es realitza mitjanÁant la permanËncia obligada del personal de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres. El temps restant de jornada di‡ria, 2 hores i 30 minuts, es realitza entre les 15 hores i les 19 hores, de dilluns a divendres.

6.2††No obstant el que estableix l'apartat anterior, les 2 hores i 30 minuts de la tarda dels divendres es poden recuperar setmanalment entre les 8.30 i les 9 hores i entre les 17.30 i les 19 hores. En el cas que no s'hagin recuperat Ìntegrament, es pot avanÁar la sortida la tarda dels divendres en un temps igual a la recuperaciÛ hor‡ria setmanal efectivament realitzada. S'entÈn per horari de tarda l'iniciat a partir de les 15 hores.

6.3††Sens perjudici del que s'ha esmentat, es pot optar per avanÁar di‡riament la sortida a la tarda, sempre que s'hagi fet efectiva prËviament la recuperaciÛ hor‡ria entre les 8.30 i les 9 hores.

6.4††Excepcionalment, els secretaris i les secret‡ries generals dels departaments, ateses les especificitats de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR