DECRET 314/2004, de 22 de juny, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 314/2004, de 22 de juny, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les.

La voluntat del Govern català respecte de la presència de Catalunya dins la Unió Europea, en l'àmbit estricte de les seves competències, justifica la creació d'una Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les davant de les institucions de la Unió Europea, amb la finalitat de representar i defensar els interessos de Catalunya davant la Unió Europea i per efectuar el seguiment i recaptar directament la informació de les iniciatives, programes i activitats de les institucions de la Unió que puguin afectar o interessar la societat catalana, sempre en l'àmbit de les competències de Catalunya, com així ho va reconèixer el Tribunal Constitucional en la sentència 165/1994, de 26 de març.

Atesa l'experiència del Patronat Català Pro Europa, es considera adient per a l'interès públic fer coincidir la titularitat de la Delegació del Govern de la Generalitat amb el/la secretari/ària general del Patronat Català Pro Europa.

De conformitat amb el que preveu l'article 4 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller en Cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació i objecte de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les

Es crea la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les, que té per objecte la representació, defensa i promoció dels interessos generals de Catalunya davant les institucions i òrgans de la Unió Europea.

Article 2

Adscripció

La Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les resta adscrita al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria de Relacions Internacionals d'aquest Departament.

Article 3

Delegat/da del Govern de la Generalitat a Brussel·les

Al capdavant de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les hi haurà un/a delegat/da, el nomenament del/de la qual corresponal Govern de la Generalitat.

Article 4

Funcions de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les

Li corresponen a la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les les funcions següents:

a) Representació dels interessos de Catalunya davant les institucions i òrgans de la Unió Europea.

b) Realitzar, per delegació dels Departaments o organismes de la Generalitat, aquelles actuacions amb les institucions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR