DECRET 84/2010, de 29 de juny, del mapa escolar.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

84/2010, de 29 de juny, del mapa escolar.

La Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, ha desenvolupat les competències que l'article 131 de l'Estatut ha conferit a la Generalitat en matèria d'ensenyament no universitari.

Pel que fa a les competències exclusives i d'acord amb els articles 8 i 158.2 de la Llei d'educació, el Govern ha de regular les característiques i el procediment d'elaboració i revisió del mapa escolar, amb relació a tots els ensenyaments i serveis educatius que regula la Llei.

El sistema educatiu de Catalunya comprèn els ensenyaments d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional, programes de qualificació professional inicial, ensenyaments d'idiomes, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius i educació d'adults, del Títol V de la Llei d'educació. Comprèn també els centres que imparteixen aquests ensenyaments i els serveis educatius. Així mateix, quan es determini reglamentàriament pel Govern, pot incloure els ensenyaments postobligatoris que condueixin a l'obtenció de certificacions o titulacions pròpies de la Generalitat i els ensenyaments no reglats de música i dansa, d'acord amb el Títol V esmentat i amb la disposició addicional vint-i-setena de la Llei d'educació.

El mapa escolar constitueix l'instrument que reflecteix l'oferta del sistema educatiu, l'activitat educativa no universitària i els serveis educatius, i és la base a partir de la qual s'ha d'elaborar la programació de l'oferta educativa que estableix, amb caràcter territorial, les necessitats d'escolarització que ha de satisfer el Servei d'Educació de Catalunya, conformat tant pels centres públics com pels centres privats sostinguts amb fons públics.

Per tal d'adaptar-se a les necessitats del territori i a l'evolució del sistema educatiu, el mapa escolar es concep en un sentit ampli, com un instrument dinàmic que recull tots els elements que integren l'oferta del sistema educatiu, al mateix temps que se'n preveu l'actualització i revisió anual i la incorporació futura d'aquelles altres dades que, d'acord amb el criteri del Departament d'Educació, han d'afavorir els serveis d'informació i suport a la comunitat educativa.

En aquest Decret s'estableixen les característiques fonamentals del mapa escolar, vinculades als seus elements essencials: els ensenyaments, els centres que els imparteixen, els quals han de tenir la condició de centre educatiu en els termes de l'article 72 de la Llei d'educació, i els serveis educatius. Es regula, també, el procediment d'elaboració i revisió del mapa escolar, en l'àmbit del Departament d'Educació.

Aquest Decret s'ha tramitat de conformitat amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; amb la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR