DECRET 156/2003, de 10 de juny, de regulació de les oficines de la Generalitat a l'exterior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 156/2003, de 10 de juny, de regulaciÛ de les oficines de la Generalitat a l'exterior.

El Decret 355/2001, de 24 de desembre, pel qual es van reestructurar parcialment diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, va crear la Secretaria de Relacions Exteriors adscrita al Departament de la PresidËncia, la qual tÈ atribuÔda la funciÛ de coordinar i impulsar l'actuaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat en la seva projecciÛ exterior, la coordinaciÛ de la participaciÛ en la polÌtica europea de l'Estat, i la planificaciÛ i coordinaciÛ de la polÌtica de cooperaciÛ per al desenvolupament.

L'exercici de les competËncies prÚpies del Govern de la Generalitat comporta l'exercici de la seva dimensiÛ exterior i, per tant, sovint requereix la presËncia del Govern a l'exterior, amb la finalitat d'oferir un servei mes eficaÁ i eficient, i alhora garantir la projecciÛ exterior de Catalunya, en l'‡mbit estricte d'aquestes competËncies.

En matËria de cooperaciÛ al desenvolupament i de solidaritat internacional, d'acord amb el que estableix la Llei 26/2001, de 31 de desembre, s'ha previst un increment progressiu de recursos destinats a cooperaciÛ i del nombre de projectes finanÁats des de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya. Per aixÚ, cada vegada es fa mÈs palesa la necessitat d'impulsar la polÌtica de cooperaciÛ a travÈs d'oficines situades a l'exterior, de manera que permetin fer un seguiment mÈs proper dels esmentats projectes i detectar les necessitats de les ‡rees considerades priorit‡ries.

En l'‡mbit econÚmic, la creixent internacionalitzaciÛ de l'economia catalana i de la mobilitat del mercat laboral tambÈ reclamen la presËncia d'oficines exteriors que permetin donar suport i fer el seguiment dels projectes empresarials i de les inversions, aixÌ com coordinar les tasques d'orientaciÛ i selecciÛ laboral en els paÔsos d'origen. La projecciÛ turÌstica i la promociÛ de la cultura catalana a l'exterior tambÈ justifiquen l'obertura d'oficines.

Per tal d'intensificar les activitats que es desenvolupen des dels casals catalans, i amb la finalitat d'impulsar les relacions de la Generalitat, la societat i les institucions catalanes amb les comunitats catalanes, d'acord amb el que estableix la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes a l'exterior, es considera necessari el seu suport i coordinaciÛ mitjanÁant la presËncia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR