DECRET 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

252/2000, de 24 de juliol, sobre l’activitat artesanal a Catalunya.

La regulació de la matèria d’artesania estava fins ara regulada en el Decret 233/1984, de 19 de juliol, pel qual es regula l’activitat de l’artesanat a Catalunya i les ordres que el despleguen.

El Govern de la Generalitat de Catalunya considera que l’evolució del context econòmic i de la mateixa activitat artesana fan necessària l’elaboració d’una nova regulació que permeti atendre les necessitats del sector artesanal, per tal d’assolir la modernització i l’adequació al context actual de competitivitat i a les noves demandes de mercat, al mateix temps que es protegeixen les formes tradicionals de producció, defensant i potenciant la permanència d’oficis i activitats que desapareixerien si no s’establís un marc de protecció institucional.

Amb el present Decret, el Govern de la Generalitat de Catalunya pretén crear el marc legal adequat que permeti instrumentar mesures per tal de fomentar i promocionar les empreses artesanes, vetllar per mantenir el prestigi i la qualitat del producte artesanal, sostenir la seva producció i fomentar el desenvolupament d’aquests sector en extensió.

Aquest Decret té per objecte la regulació de l’artesania catalana, en ordre a la seva promoció, difusió, foment i potenciació. Pel millor desenvolupament d’aquestes funcions, i atès que aquestes queden emmarcades dins dels objectius del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya, COPCA, el més adient és integrar el Centre Català d’Artesania, CCA, en aquest Consorci, i desvincular-lo del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial, CIDEM.

Així, en ús de les competències conferides, a proposta del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme,

Decreto:

Article 1

Objecte

El present Decret té per objecte l’ordenació del sector artesà per tal de promoure’n el desenvolupament i la modernització, protegir els oficis artesans, fomentar l’aparició de noves manifestacions artesanals, obrir canals de comunicació o cooperació entre el sector i els òrgans competents de l’Administració en matèria d’artesania, promocionar les diverses activitats artesanes, i impulsar la creació i promoció de canals de comercialització adequats que potenciïn el desenvolupament econòmic, social i cultural d’aquesta activitat.

Article 2

Àmbit d’aplicació

2.1 El present Decret és d’aplicació a l’activitat artesanal a què fa referència l’article 3 que es desenvolupi dins l’àmbit territorial de Catalunya.

2.2 Resta exclosa de l’àmbit d’aplicació del present Decret l’artesania alimentaria, que es regula per la seva normativa específica.

Article 3

Concepte d’artesania

Es considera artesania, als efectes d’aquesta disposició, l’activitat de producció, transformació o reparació de bens artístics i de consum, i també la de prestació de serveis, que es recull a l’annex 1 de l’Ordre de desplegament d’aquest Decret, realitzada mitjançant processos en els quals la intervenció personal i el coneixement tècnic constitueixen factors predominants, i que donen com a resultat l’obtenció d’un producte final individualitzat, que no es susceptible d’una producció industrial totalment mecanitzada o en grans sèries. No es considera artesania aquella activitat en què no s’utilitzen tots els processos propis d’algun dels oficis inclosos en el Repertori d’oficis artesans que es conté en l’esmentat annex.

Article 4

Classificació

4.1 Per a l’aplicació de les mesures previstes en aquesta disposició i en les que la despleguin, es classifica l’activitat artesanal en els tres grups següents, cada un dels quals podrà ser objecte d’un tractament específic i diferenciat:

a) Artesania artística o de creació.

b) Artesania de producció de béns de consum.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR