DECRET LEGISLATIU 10/1994, de 26 de juliol, pel qual s'adequa la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret Legislatiu

La Llei 2/1994, de 24 de març, de bases de delegació en el Govern per a l'adequació de les lleis de Catalunya a la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, delega en el Govern la potestat de dictar normes amb rang de llei per tal d'adequar les lleis vigents de Catalunya a la Llei 30/1992.

En l'exercici de l'esmentada delegació i dins el termini establert, es modifica la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya. Les modificacions que motiven aquest Decret legislatiu tenen per finalitat, d'una banda, adequar la Llei esmentada a la nova regulació sobre els actes presumptes i, d'altra banda, als principis de la potestat sancionadora establerts a la Llei estatal.

En virtut de tot el que s'exposa, en l'exercici de la delegació atorgada per la Llei 2/1994, de 24 de març, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 23.2, 30.3, 40.1, 50, 51, 58.1, 77 i 80.1 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, en els termes que s'estableixen en aquest Decret legislatiu. L'article 23.2 queda redactat de la manera següent: "23.2 Per a la rompuda dels terrenys forestals expressats a l'apartat 1, cal l'autorització de l'Administració forestal, la qual ha de tramitar l'expedient, amb l'informe previ de les entitats locals amb competències urbanístiques sobre l'àrea d'actuació. La manca de resolució expressa en el termini de 3 mesos des de la presentació de la sol·licitud tindrà efectes desestimatoris." A l'article 30.3 s'afegeix un nou paràgraf amb la redacció següent: "La manca de resolució expressa sobre les autoritzacions en el termini d'un mes tindrà efectes estimatoris." L'article 40.1 queda redactat de la manera següent: "40.1 Les entitats locals situades en zones d'alt risc d'incendis forestals han de disposar d'un pla de prevenció d'incendis forestals per a llur àmbit territorial, el qual ha de ser tramès al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per ser aprovat. La manca d'aprovació expressa en el termini de tres mesos tindrà efectes estimatoris." S'afegeix un nou apartat, el 5, a l'article 50, amb la redacció següent: "50.5 Les autoritzacions a què fan referència els apartats 2 i 3 es concediran en el termini de 3 mesos. La manca de resolució expressa en l'esmentat termini tindrà efectes estimatoris." S'afegeix un paràgraf a l'article 51 amb la redacció següent: "La manca de resolució expressa sobre les autoritzacions en el termini de 3 mesos tindrà efectes estimatoris." S'afegeix un paràgraf a l'article 58.1 amb la redacció següent: "La manca de resolució expressa sobre les autoritzacions en el termini de 3 mesos tindrà efectes desestimatoris." S'afegeix un nou apartat, el 4, a l'article 77, amb la redacció següent: "77.4 Les sancions imposades per faltes molt greus prescriuran als tres anys, les imposades per faltes greus, als dos anys, i les imposades per faltes lleus, a l'any, a comptar des del dia següent a aquell en què adquireixi fermesa la resolució per la qual s'imposa la sanció." L'article 80.1 se substitueix pel següent: "80.1 El procediment administratiu per imposar les sancions fixades per aquesta Llei es regeix per la normativa vigent."

Barcelona, 26 de juliol de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Francesc Xavier Marimon i Sabaté Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR