DECRET 167/2013, de 21 de maig, de modificació del Decret 40/2009, de 10 de març, dels Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts es va crear mitjançant la Llei 6/2008, del 13 de maig, com a entitat de dret públic que ha d’ajustar la seva activitat al dret privat amb l’objecte d’assessorar el Govern en el conjunt de la política cultural i organitzar la política de suport i de promoció de la creació artística. Aquesta llei va tenir una modificació puntual a través de la Llei 17/2008, del 23 de desembre.

El Decret 40/2009, de 10 de març, va aprovar els Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts per a desplegar l’organització i el règim jurídic d’aquest organisme.

La Llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per a agilitar l’activitat administrativa ha modificat substancialment la Llei 6/2008, del 13 de maig. Aquesta llei redueix els membres del Plenari del Consell d’onze a set. Així mateix, el Consell deixa de tenir la funció d’aprovar les bases reguladores, les convocatòries i la concessió d’ajuts a creadors i entitats respecte a la promoció, el foment, la difusió i la projecció de la creació artística. No obstant això, el Consell manté una intervenció decisiva en la política de suport a la creació artística i cultural i de promoció d’aquesta creació a través del disseny de les seves línies d’actuació i concedint els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També intervé emetent un informe preceptiu sobre els projectes de bases i les convocatòries d’ajuts a la creació cultural, participant en les comissions de valoració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural que avaluïn els ajuts a la creació artística i proposant un representant d’aquest organisme al Consell d’Administració de l’Oficina. Així mateix el Consell assumeix noves competències organitzant un sistema d’auditoria cultural dels equipaments i les subvencions públics que tingui en compte la promoció de la cultura i el seu retorn social. D’acord amb el nou marc competencial del Consell, la Llei 11/2011 suprimeix la Comissió d’Ajuts i el Fons de promoció i foment de la creació artística i cultural.

Finalment la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics ha modificat l’article 9 de la Llei 6/2008, del 13 de maig, per establir que tots els membres del Plenari del Consell tenen dedicació a temps parcial.

En conseqüència, el Decret present té per objecte modificar els Estatuts del Consell per adaptar-los al nou règim legal d’aquesta entitat. També preveu un mandat al Departament de Cultura perquè presenti al Govern un projecte de decret per modificar el Decret 195/2010, de 14 de desembre, de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, amb la finalitat d’adequar-lo al nou marc competencial del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

Per tot això, de conformitat amb l’article 3.2, en relació amb l’article 21, del Text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l’Estatut de l’Empresa Pública Catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, i l’article 26.e) de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta del conseller de Cultura, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S’aproven les modificacions dels Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, aprovats pel Decret 40/2009, de 10 de març, que consten en l’annex.

Disposició derogatòria

Es deroga la disposició addicional quarta del Decret 40/2009, de 10 de març, dels Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, així com els preceptes següents dels Estatuts esmentats que consten en annex:

  1. L’apartat c) de l’article 4.2.

  2. L’apartat e) de l’article 5.

  3. Els apartats i) i j) de l’article 11.2.

  4. L’article 12.

  5. L’article 14.

Disposició final

Primera. Modificació del Decret de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya

En el termini de tres mesos el Departament de Cultura ha de presentar al Govern un projecte de decret de modificació del Decret 195/2010, de 14 de desembre, de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, per adequar-lo al nou marc competencial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR