DECRET 285/1996, de 23 de juliol, pel qual es modifica l'Estatut de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Consell d'Administració de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha sol·licitat una modificació de diversos preceptes del seu Estatut, per tal que siguin adaptats a diferents disposicions legals vigents que incideixen en la regulació de l'organització i funcionament de la citada empresa.

Així doncs, l'adaptació de l'Estatut es fa necessària per evitar, d'aquesta manera, l'existència de possibles divergències entre aquest i l'ordenament jurídic que actualment li és d'aplicació.

En aquest sentit, s'estima procedent modificar el contingut dels articles 3, 16, 21, 34.2, 37 i 52 per adaptar-los a la legislació vigent en matèria d'empresa pública, de caràcter mercantil, de comptabilitat financera, de contractació administrativa i de transports terrestres.

A proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 3, 16, 21, 34.2, 37 i 52 de l'Estatut de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, aprovats pel Decret de 5 de setembre de 1979 i pel Decret 123/1986, de 16 de gener, de modificació de l'anterior, en els termes que s'estableixen en els apartats següents:

-1 S'afegeix un nou paràgraf a l'article 3 de l'Estatut de Ferrocarrils de la Generalitat, que queda redactat com segueix: "Article 3 "L'objectiu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és el de l'organització, l'explotació, la supressió i l'aixecament de les línies i altres mitjans de transport que s'esmenten en l'article anterior, així com de les seves activitats complementàries. "En relació amb l'esmentat objectiu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya podrà realitzar adquisicions, transmissions, obres i serveis que siguin convenients per a la seva millor explotació; ampliar, renovar o millorar els establiments i els mitjans d'explotació; dur a terme totes les activitats mercantils, industrials i de serveis que consideri convenients i siguin base, desenvolupament o conseqüència de l'explotació directa o indirecta de les línies ferroviàries i dels altres mitjans de transport que, com a principals o complementaris, tingui al seu càrrec, i realitzar, per al compliment de les seves funcions i de conformitat amb les normes aplicables, tota classe d'actes de gestió i disposició relacionats amb els objectius anteriors o complementaris o que els substitueixi. "A la vegada, podrà dur a terme la promoció urbanística, la gestió i la disposició de serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR