DECRET 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria General de Joventut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria General de Joventut.

El Decret 184/2000, de 29 de maig, de reestructuració del Departament de la Presidència, regula en el seu capítol 6 el funcionament i l'estructura de la Secretaria General de Joventut com a òrgan de direcció, planificació, coordinació i execució de la política juvenil de la Generalitat. Mitjançant el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, s'estableix que la coordinació general de la Secretaria General de Joventut correspon a la persona titular de la Secretaria General del Conseller Primer.

D'acord amb el que estableix l'article 11 de la Llei 13/1989, de 14 de setembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les secretaries sectorials es creen atesa l'especificitat o complexitat tècnica o organitzativa d'un determinat àmbit material.

En el cas de la joventut, per la seva especificitat i rellevància, cal que determinades polítiques públiques siguin dissenyades i executades directament des de la Secretaria General de Joventut. A més, però, també cal impulsar polítiques amb d'altres departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya i d'altres administracions de Catalunya, atès el caràcter transversal de moltes de les polítiques públiques relacionades amb l'educació, el treball, l'habitatge, la cultura i la salut.

Tenint en compte la rellevància que tenen aquestes línies d'actuació, es fa necessària una modificació de l'estructura de la Secretaria General que l'adeqüi a aquestes prioritats. Mitjançant aquest Decret, es crea una nova àrea, el Gabinet de Relacions Institucionals, que assumeix funcions de naturalesa transversal. A més, es modifiquen o es creen diversos òrgans actius per adequar-los a les prioritats de la Secretaria General de Joventut.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller primer i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Funcions de la Secretaria General de Joventut

1.1 La Secretaria General de Joventut és l'òrgan de direcció, planificació, coordinació i execució de la política juvenil de la Generalitat.

1.2 Corresponen a la Secretaria General de Joventut les funcions següents:

  1. L'elaboració i la proposta de les directrius sobre política juvenil.

  2. El disseny, la coordinació, l'impuls i el seguiment del Pla nacional de la joventut.

  3. El disseny, l'execució i l'avaluació dels programes d'actuació del Departament de la Presidència en matèria de joventut, d'acord amb les directrius establertes al Pla nacional de la joventut.

  4. Coordinar i avaluar la execució dels acords fruit de les relacions entre la Secretaria General de Joventut, entitats i organismes catalans, de l'Estat espanyol i organismes de joventut d'altres comunitats autònomes en règim bilateral o multilateral en els diferents programes de joventut que s'acordin.

  5. La coordinació, el seguiment i la supervisió dels programes i de les actuacions dels diferents Departaments i organismes de la Generalitat en l'àmbit de la joventut, d'acord amb les directrius establertes al Pla nacional de la joventut.

  6. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR