DECRET 180/2010, de 23 de novembre, de l'Observatori del sector cunícola de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

180/2010, de 23 de novembre, de l'Observatori del sector cunícola de Catalunya.

El sector cunícola té a Catalunya un alt grau d'especialització i, tot i que té un pes moderat en la producció final agrària, representa una producció aproximadament d'una quarta part de la producció total estatal. Alhora el consum de carn de conill a Catalunya és força més elevat que a la resta de l'Estat, i molt per damunt de la mitjana europea, i per tant es tracta d'un sector competitiu, amb vocació exportadora, que cal sostenir i potenciar.

Els articles 21 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveuen la possibilitat de creació d'òrgans consultius que tinguin assignades funcions d'informació, consulta, assessorament o proposta i de consells assessors amb les funcions que la seva norma de creació els atribueixi.

L'article 19.d) del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural encomana a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, entre d'altres funcions, la de coordinar, controlar i avaluar propostes d'actuació dels observatoris sectorials del Departament.

L'article 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, especifica que les disposicions reglamentàries dictades pel Govern adopten la forma de decret i són signades pel president i pel conseller que hagi formulat la proposta.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La creació de l'Observatori del sector cunícola

1.1 Es crea l'Observatori del sector cunícola de Catalunya (en endavant l'Observatori) que s'adscriu a la direcció general competent en l'àmbit de la planificació i les relacions agràries, amb la finalitat de conèixer i analitzar la realitat del sector i les principals magnituds que l'afecten, fonamentalment des del punt de vista econòmic i estructural.

1.2 L'Observatori es configura com a un òrgan tècnic, consultiu i assessor del departament competent en matèria de ramaderia i alimentació.

1.3 L'Observatori té la seva seu als serveis centrals a Lleida del Departament competent en matèria d'agricultura, ramaderia i alimentació, sense perjudici que se'n puguin convocar reunions a la seu dels serveis centrals a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR