DECRET 174/1992, de 20 de juliol, sobre ordenació de la inspecció del transport a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El nou règim d'inspecció que estableix la normativa vigent fa necessari garantir una gestió més eficaç i eficient en l'exercici tant de les competències pròpies de la Generalitat de Catalunya en matèria d'inspecció del transport, previstes a l'article 9.15 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, com en l'exercici de les competències que delega l'Estat mitjançant la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, de delegació de facultats de l'Estat en les comunitats autònomes en relació amb el transport per carretera i per cable, d'acord amb el marc que estableix la Llei d'ordenació dels transports terrestres de 30 de juliol de 1987.

Pel que fa al transport per carretera a Catalunya, aquestes funcions van ser desplegades pel Decret 68/1984, de 9 de març, sobre ordenació provisional dels serveis d'inspecció del transport per carretera a Catalunya.

El Decret 319/1990, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles a motor, determina en el seu títol 7 l'ordenació definitiva del règim d'inspecció i vigilància en el transport de viatgers per carretera.

En conseqüència, correspon ara determinar en l'àmbit del transport terrestre a Catalunya el personal facultat per exercir l'acció inspectora, com també fixar quines seran les funcions que han de desenvolupar.

En aquest sentit, i de conformitat amb el procediment que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

L'objecte del present Decret és la regulació de la inspecció del transport terrestre, que correspon al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i s'exerceix a través de la Direcció General de Transports.

Article 2

2.1 La inspecció del transport, l'exerciran els agents de la inspecció, els auxiliars de la inspecció i aquells òrgans als quals la normativa vigent atribueix aquestes funcions. 2.2 La vigilància del transport, l'exerciran la policia autonòmica, les forces de seguretat de l'Estat que tinguin atribuïdes aquestes funcions i les policies locals, de conformitat amb la seva normativa reguladora. 2.3 Els òrgans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR