DECRET 233/1984, de 19 de juliol, pel qual es regula l'activitat de l'artesanat a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia, en el seu article 9.18 confereix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria d'artesania, la regulació de la qual, atès el Reial Decret de transferència de 9 de gener de 1981, correspon al Departament d'Indústria i Energia.

És, doncs, necessari establir el marc legal d'actuació de l'Administració perquè aquest sector de tant interès per a Catalunya assoleixi la importància cultural, social i econòmica que li pertoca. En aquest sentit, convé instrumentar les mesures per assegurar la continuïtat de les respectives activitats, acreditar els productes artesanals d'interès.

Malgrat això, convé remarcar que el present Decret no regula pas l'artesanat alimentari, ja que per les seves especials característiques requereix un tractament específic, que ha d'ésser objecte de regulació pròpia.

Ara bé, ateses tanmateix les vastes implicacions de l'activitat artesana, que hom regula mitjançant aquesta disposició, s'han d'instrumentar així mateix les mesures adients per a l'actuació coordinada amb els Departaments de Comerç, Consum i Turisme i de Cultura, també amb competències sobre aquesta matèria, per tal d'obtenir la màxima eficàcia en l'acció administrativa corresponent.

Així, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, i a proposta dels Consellers d'Indústria i Energia, de Comerç, Consum i Turisme, i de Cultura,

Decreto:

Article primer

- Es considera artesania als efectes

d'aquesta disposició l'activitat de producció, transformació o reparació de béns artístics i de consum no alimentari, i també la de prestació de serveis, realitzada mitjançant un procés en el qual la intervenció personal constitueix un factor predominant, i que dóna com a resultat l'obtenció d'un producte final individualitzat, que no és susceptible d'una producció industrial totalment mecanitzada o en grans sèries.

Article segon

- Per a l'aplicació de les mesures

previstes en aquesta disposició i en les que la despleguin, es classifica l'activitat artesanal en els tres grups següents cada un dels quals podrà ésser objecte d'un tractament específic i diferenciat:

  1. Artesania artística o de creació.

  2. Artesania de producció de béns de consum no alimentaris.

  3. Artesania de serveis.

Article tercer 1

Es considera empresa artesana tota.

unitat econòmica que, realitzant una activitat compresa en el repertori de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR