DECRET 88/1989, 4 d'abril de 1989, de reestructuració del Departament d'Indústria i Energia. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1171, pàg. 3098, de 21.7.1989).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableixen els decrets 124/1991, 242/1992, 200/1993, 95/1996 i 96/1996.

El Departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, creat pel Decret 1/1980, de 8 de març, fou reestructurat pel Decret 302/1985, de 31 d'octubre, posteriorment modificat, per tal d'adaptar la seva organització a les funcions i a les circumstàncies que comportava el fet d'haver assolit les transferències, i també l'aprovació de la Llei 23/1984, de creació del Laboratori General d'Assaigs i Investigacions, la Llei 5/1985, reguladora del Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial i del Decret 233/1984, ordenador de l'artesania.

Des de l'aparició del Decret esmentat, s'han produït diversos esdeveniments, tals com l'atribució al Departament de les competències i les funcions de la Direcció General de Promoció Comercial del Departament de Comerç, Consum i Turisme, i la definició d'una política d'execució de les competències en seguretat industrial, basada, a l'igual que d'altres països de la Comunitat Europea, en entitats concessionàries de la Inspecció i el control reglamentari, que fan aconsellable revisar aquelles estructures, a fi d'aconseguir una millor aplicació dels recursos del Departament, tot i tenint com a guia els principis d'economia, celeritat, eficàcia i servei a l'administrat, que configuren el marc d'actuació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El Departament d'Indústria i Energia, sota la direcció del Conseller titular, s'estructurarà en els òrgans següents:

  1. Secretaria General.

  2. Direcció General d'Indústria.

  3. Direcció General d'Energia.

  4. Direcció General de Seguretat Industrial.

  5. Direcció General de Promoció Comercial.

Article 2

2.1 Són entitats adscrites al Departament, d'acord amb les respectives lleis de creació, les següents: Laboratori General d'Assaigs i Investigacions. Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial. 2.2 Són òrgans adscrits al Departament d'Indústria i Energia els següents: Consell Assessor d'Indústria i Promoció Exterior. Consell Assessor de l'Energia. Comissió d'Artesania.

Secretaria general Article 3

Correspondrà al Secretari General l'exercici de les funcions a què fa referència el Decret 27/1983, de 4 de febrer, i aquelles que li siguin encomanades per ordre o delegació del titular del Departament.

Article 4

Depenen de la Secretaria General els òrgans següents: Subdirecció General Tècnica. Delegació Territorial de Girona. Delegació Territorial de Lleida. Delegació Territorial de Tarragona. Assessoria Jurídica. Subdirecció General de Gestió Econòmica i Administrativa.

Article 5

5.1 Corresponen a la Subdirecció General Tècnica l'estudi, l'informe i l'elaboració de propostes en relació amb els programes i els objectius del Departament, amb la mesura, la valoració i, si s'escau, la correcció d'activitats conforme als criteris i els objectius fixats, amb els procediments administratius, amb la informatització i amb la formació del personal. Li corresponen també les funcions de suport directe al secretari general i al conseller, en aquelles matèries competència del Departament. 5.2 La Subdirecció General Tècnica comprèn els òrgans següents: Servei de Seguiment i Suport de la Gestió. Gabinet Tècnic. El Gabinet Tècnic s'assimila a la categoria de Servei.

Article 6

6.1 Correspondrà al Servei de Seguiment i Suport de la Gestió l'avaluació del funcionament dels centres, organismes i entitats del Departament i la seva repercussió en l'administrat, i el seguiment de l'eficàcia del conjunt de la normativa aplicable i de les actuacions del Departament. També li correspondrà l'elaboració d'estudis i la formulació de propostes sobre els procediments, circuits, informatització i organització administrativa, i també la formació del personal i la confecció de les estadístiques d'ordre intern. 6.2 El Servei de Seguiment i Suport de la Gestió s'estructurarà en els òrgans següents: Secció d'Informes. Secció d'Organització i Informatització Administrativa. Secció de Formació.

Article 7

Correspondrà a la Secció d'Informes la formulació de propostes, mesures específiques en relació amb el seguiment de les activitats del Departament i de les entitats concessionàries o participades del Departament.

Article 8

Correspondrà a la Secció d'Organització i Informatització Administrativa la formulació de propostes i mesures específiques en relació amb els procediments, els circuits i la informatització del Departament.

Article 9

Correspondrà a la Secció de Formació la coordinació i la formulació de propostes específiques sobre els plans de formació del personal del Departament.

Article 10

Correspon al Gabinet Tècnic la realització dels informes i estudis que li siguin encomanats relatius a l'estructura dels sectors industrials, l'estudi de les actuacions que s'hi realitzen, el seguiment de les anàlisis de conjuntura industrial i informació estadística. Li corresponen també l'estudi i el seguiment de temes puntuals relacionats amb els sectors industrials que li siguin encomanats.

Article 11

11.1 Correspondrà als serveis territorials de Girona, Lleida i Tarragona, que actuaran sota la direcció i el control de les direccions generals en les matèries que siguin competència d'aquestes, les funcions següents: El coneixement, l'estudi i la gestió i, si escau, la resolució dels expedients administratius referents a indústria, energia i legislació de seguretat, d'acord amb les normes en vigor. La inspecció d'instal·lacions industrials de tot tipus, i la corresponent al complement de la legislació de seguretat. La verificació, la comprovació i la contrastació d'aparells de mesura i control. El subministrament al Departament d'informació, tant d'índole tècnica com econòmica. La proposició als respectius centres directius del Departament, de les mesures que considerin més idònies pel que fa a les matèries pròpies del Departament. La gestió del Registre Industrial dins del respectiu àmbit territorial. El control tècnic i administratiu de les actuacions de les entitats d'inspecció i control reglamentari, i de les entitats concessionàries del Servei d'inspecció tècnica de vehicles automòbils que, de part de les direccions generals en les matèries que siguin de la seva competència, els sigui encomanat. Queden exceptuades aquelles funcions que, d'una manera expressa, estiguin conferides als serveis centrals del Departament. 11.2 Els serveis territorials de Girona, Lleida i Tarragona s'estructuraran en els òrgans següents: Secció d'Establiments Industrials. Secció de Seguretat. Secció d'Automòbils. Secció d'Energia. Secció d'Informació i d'Organització.

Article 12

Al capdavant de cada delegació territorial hi ha un delegat, que té les competències següents:

  1. Exercir la representació del Departament davant totes les autoritats i organismes del seu àmbit territorial.

  2. Dirigir i impulsar, coordinar i supervisar el funcionament dels serveis territorials.

  3. Adoptar les mesures necessàries per tal d'assegurar el compliment, dins l'àmbit territorial, de les directrius, el programa o les normes establertes pel Departament.

  4. Acordar les iniciacions de procediment que, d'ofici, correspongui als serveis.

  5. Resoldre tots els procediments propis de la competència dels serveis o proposar la seva resolució quan sigui atribuïda als òrgans centrals del Departament.

  6. Dins de la seva competència, actuar com a òrgan de comunicació amb les administracions públiques.

  7. Exercir com a cap de personal del servei respectiu, donar possessió i cessament als funcionaris i adscriure'ls als diferents llocs de treball quan la provisió no correspongui o no hagi estat realitzada per una autoritat superior; imposar sancions disciplinàries que siguin de la seva competència i, si escau, iniciar o proposar la iniciació d'expedients disciplinaris.

  8. Assignar temporalment als funcionaris feines compartides de diferents seccions, en el cas que hi hagi vacants o per necessitats del servei. Sempre que el Conseller no disposi altra cosa, la substitució del cap dels serveis territorials, en cas de vacant, absència o malaltia, correspondrà al cap de secció més antic.

Article 13

Correspondrà a la Secció d'Establiments Industrials dels serveis territorials de Girona, Lleida i Tarragona, el coneixement, l'estudi, la gestió, la proposta de resolució i la inspecció dels expedients d'instal·lació, ampliació i trasllat de les indústres competència del Departament, l'estudi i el control del risc i de l'impacte ambiental de les instal·lacions industrials, i el control tècnic i administratiu de les actuacions de les entitats d'inspecció i control reglamentari que li siguin encomanades.

Article 14

Correspondrà a la Secció de Seguretat dels serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR