DECRET 320/2011, de 19 d'abril, de reestructuració del Departament d'Interior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyDecret

DECRET

320/2011, de 19 d'abril, de reestructuració del Departament d'Interior.

Mitjançant el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'ha modificat l'àmbit competencial dels diferents departaments de l'Administració de la Generalitat, s'ha modificat la denominació d'altres i s'ha modificat el nombre total dels existents.

Els canvis que ha comportat aquesta reorganització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya han donat lloc a la reestructuració parcial del Departament d'Interior a través del Decret 43/2011, de 4 de gener, d'estructuració del Departament d'Interior, modificat pel Decret 257/2011, de 8 de febrer, i del Decret 285/2011, d'1 de març, de reestructuració parcial del Departament d'Interior que ha comportat igualment la modificació del citat Decret 43/2011, de 4 de gener.

Atesos els compromisos adquirits des de l'Administració de la Generalitat als efectes d'assolir els objectius de reducció de l'estructura dels diferents departaments i d'eficiència, com també les esmentades modificacions, es considera necessari procedir a determinar i establir l'organització i estructura del Departament d'Interior, com a departament competent en matèria de seguretat ciutadana, trànsit, emergències i protecció civil, prevenció, extinció d'incendis i salvaments i espectacles públics i activitats recreatives.

La reestructuració que ara s'efectua constitueix una primera fase en el procés reorganitzatiu per tal d'assolir els objectius d'eficàcia i eficiència pel que fa als serveis que es presten des del Departament d'Interior, la qual s'haurà de completar posteriorment amb la reordenació dels centres directius als que correspon la direcció i gestió dels cossos operatius en matèria d'emergències i seguretat, el cos de bombers de la Generalitat i el cos de mossos d'esquadra, per tal d'aprofundir en el model de seguretat pública de Catalunya, les competències principals del qual corresponen, com s'ha indicat, al Departament d'Interior.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta de la persona titular del Departament d'Interior i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura del Departament

1.1 El Departament d'Interior, sota la direcció del/de la conseller/a, s'estructura en els òrgans següents:

  1. La Secretaria General.

  2. La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

  3. La Direcció General de la Policia.

  4. La Direcció General de Protecció Civil.

  5. La Direcció General d'Administració de Seguretat.

1.2 Resten adscrits al Departament d'Interior, en els termes que preveu aquest Decret, el Servei Català de Trànsit, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya.

1.3 Els organismes previstos a l'apartat anterior es regeixen per les seves normes específiques.

Article 2

Consell de Direcció del Departament

Presidit pel/per la conseller/a, el Consell de Direcció del Departament assisteix el/la conseller/a en les funcions de coordinació general i seguiment de l'activitat del Departament. Del Consell de Direcció, en formen part els/les titulars d'òrgans directius amb nivell orgànic de secretari/ària general o de director/a general del Departament, els/les altres càrrecs que el/la conseller/a determini i el/la cap del Gabinet del Conseller, que actua com a secretari/ària.

Article 3

Gabinet del/de la Conseller/a

3.1 La unitat d'assistència i suport al/a la conseller/a és el Gabinet del/de la Conseller/a.

3.2 Són funcions del Gabinet del/de la Conseller/a, com a unitat d'assistència del/de la conseller/a, les següents:

  1. Donar suport i assistència a les activitats del/de la conseller/a.

  2. Coordinar les unitats que en depenen.

  3. Qualsevol altra funció que li encomani el/la conseller/a.

    3.3 Del Gabinet del/de la Conseller/a en depenen les unitats següents:

  4. L'Oficina de Relacions Institucionals.

  5. L'Oficina de la Secretaria del Conseller.

  6. L'Oficina de Comunicació.

  7. L'Oficina de Protocol.

    3.4 L'Oficina de Relacions Institucionals té les funcions següents:

  8. Fer el seguiment i preparar la informació necessària per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya i dels informes sol·licitats pel Síndic de Greuges i, en general, aquelles gestions derivades de les relacions amb el conjunt dels òrgans estatutaris dependents del Parlament.

  9. Fer el seguiment de l'activitat parlamentària de les altres institucions estatals i en tots els assumptes que interessin el Departament d'Interior.

  10. Elaborar els informes i assessorar, en matèria de relacions institucionals, la persona titular del Departament.

  11. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada expressament.

    3.5 L'Oficina de la Secretaria del/la Conseller/a té les funcions següents:

  12. Coordinar i realitzar les tasques administratives de suport al titular del Departament.

  13. Assistir la persona titular del Departament en l'organització de la seva agenda d'activitats.

  14. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encarregui.

    3.6 L'Oficina de Comunicació té les funcions següents:

  15. Donar suport i assistir la persona titular del Departament en l'exercici de les seves funcions en matèria de mitjans de comunicació.

  16. Dissenyar la política de comunicació del Departament.

  17. Coordinar les relacions dels diversos òrgans del Departament amb els mitjans de comunicació.

  18. Fer l'anàlisi, la difusió interna i la repercussió del contingut informatiu dels diferents mitjans de comunicació.

  19. Transmetre notes de premsa i comunicats i preparar entrevistes, reportatges i rodes de premsa.

  20. Elaborar els informes que li siguin encarregats sobre aquest àmbit d'actuació.

  21. Supervisar la difusió de la informació relativa a l'activitat del Departament.

  22. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encarregui.

    3.7 L'Oficina de Protocol té les funcions següents:

  23. Gestionar les relacions amb la unitat competent en matèria de protocol de la Presidència.

  24. Coordinar les activitats de protocol, d'actes públics organitzats pel Departament i d'aquells en què participa, i donar suport a totes les unitats directives del departament en aquesta matèria.

  25. Assessorar i assistir, en matèria de protocol, la persona titular del Departament.

  26. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encarregui.

    3.8 El Gabinet del/de la Conseller/a i les unitats que en depenen són ocupats per personal subjecte al règim eventual, d'acord amb el que estableix el Decret 2/2005, d'11 de gener, pel qual es regulen determinats aspectes del règim del personal eventual al servei de l'Administració de la Generalitat.

Article 4

Secretaria General

4.1 El/la secretari/ària general exerceix les funcions que li atribueix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les altres que li assigni la resta de normativa vigent i les encomanades per delegació del/de la conseller/a.

4.2 Per a l'exercici de les seves funcions, la Secretaria General s'estructura en els òrgans següents:

  1. La Direcció de Serveis.

  2. L'Assessoria Jurídica, en els termes que preveu el Decret 57/2002, de 29 de febrer.

  3. El Gabinet Tècnic.

4.3 El Servei Català de Trànsit, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya resten adscrits al Departament, mitjançant la Secretaria General.

4.4 Pel que fa a l'àmbit de la política tecnològica i sistemes d'informació del Departament, el/la secretari/ària general presideix el Comitè de Recursos Tecnològics i Sistemes d'Informació previst a l'article 24.

Article 5

Direcció de Serveis

5.1 A la Direcció de Serveis li corresponen les funcions següents:

  1. Coordinar l'administració, el règim interior i la gestió dels serveis generals del Departament, sota la direcció del/de la secretari/ària general, i coordinar els serveis que porten a terme els organismes que en depenen.

  2. Planificar i impulsar accions adreçades a la integració, a la rendibilització i a l'optimització màximes de les actuacions de les diferents unitats del Departament.

  3. Promoure, impulsar i coordinar iniciatives que condueixin a la millora de la gestió en els diferents àmbits del Departament.

  4. Mantenir relacions funcionals amb altres departaments quan li ho encarregui el/la secretari/ària general.

  5. Coordinar la preparació de l'avantprojecte de pressupost del Departament en col·laboració amb els altres òrgans del Departament.

  6. Coordinar i gestionar els assumptes relatius al personal adscrit als diferents òrgans del Departament, sens perjudici de les funcions d'altres unitats directives.

  7. Supervisar la gestió pressupostària, la comptabilitat, la gestió patrimonial, les contractacions, les obres i el seu manteniment, sens perjudici...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR