DECRET 57/1993, de 9 de març, de reestructuració del Departament d'Ensenyament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 156/1994.

Pel Decret 318/1992, de 28 de desembre, es crea el càrrec de comissionat per a Universitats i Recerca i es regulen l'organització i la distribució de funcions en matèria d'universitats i recerca que passen a ser assumides pel Departament de la Presidència. Aquesta circumstància fa aconsellable adequar l'estructura del Departament d'Ensenyament a les necessitats derivades de l'exercici de les seves competències, d'acord amb els criteris de racionalitat i eficàcia que haurien de permetre una especialització més gran i alhora una actuació coordinada entre les diferents unitats d'actuació, amb la finalitat d'aconseguir la implantació eficaç del nou sistema educatiu.

Així mateix, la progressiva implantació de la reforma educativa aprovada per la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, amb l'aprovació, fins a aquest moment dels currículums corresponents a l'educació infantil, primària i secundària obligatòria, fa necessari adequar l'estructura de les unitats directives del Departament a les noves necessitats generades per la reforma, tant pel que fa a l'adequació dels centres docents com a la implantació dels ensenyaments de règim general i de règim especial que configuren el nou sistema educatiu. D'altra banda, la necessitat de dotar el Departament d'Ensenyament d'una política de personal amb les garanties de racionalització i coordinació necessàries, fa que sigui recomanable unificar la gestió, sota la responsabilitat d'un mateix òrgan, del personal docent i d'administració i serveis del Departament d'Ensenyament.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Organització general del Departament

Article 1

El Departament d'Ensenyament és l'òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya al qual corresponen la proposta i l'execució de les directrius generals del Govern en matèria de política educativa en l'àmbit de l'ensenyament, llevat de l'universitari.

Article 2

El Departament d'Ensenyament, sota la dependència del seu titular, exercirà les seves funcions mitjançant els òrgans superiors següents: La Secretaria General. La Direcció General d'Ordenació Educativa. La Direcció General de Recursos Humans. La Direcció General de Centres Docents. La Direcció General de Promoció Educativa. El Departament d'Ensenyament s'estructura territorialment en delegacions.

Article 3

El conseller d'Ensenyament dirigeix, coordina i controla l'activitat del Departament. Presidit pel conseller d'Ensenyament, existeix un Consell de direcció que l'assistirà en l'elaboració de la política del Departament. Formen part d'aquest Consell el secretari general, els directors generals i aquelles persones que, si s'escau, designi el conseller. El conseller d'Ensenyament compta també amb l'assistència immediata d'un Gabinet. El càrrec de cap del Gabinet és de caràcter eventual.

Article 4

Al Gabinet del Conseller d'Ensenyament corresponen les funcions derivades de les relacions del conseller amb altres institucions i de les seves activitats públiques, així com aquelles altres que el conseller li pugui encomanar. El cap del Gabinet coordina les funcions pròpies de les diverses oficines en què s'estructura el Gabinet del Conseller, sota la dependència directa del titular del Departament.

Article 5

Dins el Gabinet del Conseller s'integren les unitats següents: L'Oficina de Relacions Institucionals. L'Oficina de Premsa. L'Oficina de Protocol i Relacions Públiques. Els llocs de treball de cap de les oficines assenyalades es regeixen pel que preveu el Decret 153/1987, de 4 de març, sobre règim jurídic del personal eventual al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 6

L'Oficina de Relacions Institucionals té al seu càrrec la preparació i el seguiment de la informació per donar resposta a les iniciatives no legislatives del Parlament de Catalunya en el que pertoca al Departament d'Ensenyament, el seguiment de l'activitat parlamentària de les Corts Generals, la coordinació i potenciació de les relacions del Departament amb les principals institucions públiques i privades de Catalunya i la preparació i el seguiment dels informes sol·licitats pel Síndic de Greuges i pel Defensor del Pueblo.

Article 7

L'Oficina de Premsa coordina les relacions del Departament amb els mitjans de comunicació i prepara periòdicament un pla d'actuació sobre aquesta matèria, recull la informació dels mitjans de comunicació referent al funcionament intern i al sistema educatiu, i assessora qualsevol òrgan del Departament en els temes que li siguin propis.

Article 8

Correspon a l'Oficina de Protocol i Relacions Públiques coordinar les activitats relacionades amb el protocol dels actes públics en els quals participi el conseller; ser l'òrgan de relació amb la Unitat de Relacions Externes i Protocol del Departament de la Presidència, i assessorar els òrgans del Departament en matèria de protocol i relacions públiques.

Article 9

El Consell Escolar de Catalunya és l'òrgan superior de consulta i participació dels sectors afectats en la programació general de l'ensenyament no universitari en l'àmbit de la Generalitat. El Consell Escolar de Catalunya, el presideix el conseller d'Ensenyament i exerceix les funcions que li atribueix la Llei 25/1985, de 10 de desembre, dels consells escolars. La Secretaria del Consell queda adscrita al Departament sota la dependència directa del conseller amb rang de servei.

Article 10

Corresponen a la Secretaria del Consell Escolar de Catalunya les funcions pròpies de les secretaries dels òrgans col·legiats i també les de suport administratiu al Consell.

Article 11

L'Institut Català de Noves Professions és una entitat autònoma de caràcter administratiu adscrit al Departament d'Ensenyament per la seva Llei de creació.

Capítol 2 Secretaria General

Article 12

El secretari general del Departament exerceix les funcions que li atribueix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya, i aquelles altres que li assigni la resta de la normativa vigent o que el conseller li pugui delegar. La Secretaria General s'estructura en els òrgans següents: La Subdirecció General de la Inspecció d'Ensenyament. La Subdirecció General d'Assessoria Jurídica. La Subdirecció General d'Estudis i Organització. La Subdirecció General de Gestió Econòmica i Règim Interior. La Inspecció de Serveis.

Article 13

A la Subdirecció General de la Inspecció d'Ensenyament corresponen la direcció i coordinació de la inspecció en les funcions d'assessorament, d'avaluació i de control dels centres docents i dels serveis educatius no universitaris, i la col·laboració amb els altres òrgans i serveis del Departament en les tasques de planificació, de coordinació i de gestió dels recursos educatius, i de formació permanent del professorat. Depèn de la Subdirecció General de la Inspecció el Servei de Coordinació.

Article 14

Al Servei de Coordinació correspon planificar i coordinar les activitats a realitzar per la Inspecció d'Ensenyament en l'avaluació, l'assessorament i la supervisió del sistema educatiu; així com la col·laboració en matèries com el mapa escolar, les plantilles de centres, els serveis educatius, els concerts i convenis, els equipaments, la normalització lingüística, l'educació diferenciada, les activitats complementàries, els serveis escolars o qualsevol altre tema en què es requereixi la seva actuació.

Article 15

A la Subdirecció General d'Assessoria Jurídica corresponen l'assessorament jurídic als òrgans del Departament en aquelles qüestions que li siguin sotmeses pel conseller i el secretari general; la direcció, coordinació i supervisió de l'activitat normativa i d'assessorament jurídic del Departament i de l'actuació dels serveis al seu càrrec i la coordinació dels altres òrgans del departament i dels organismes que en depenen que tinguin assignades funcions d'assessorament jurídic. Depenen de la Subdirecció General d'Assessoria Jurídica els òrgans següents: El Servei Normatiu i d'Assessorament Jurídic. El Servei de Recursos i Informes Jurídics. La Secció d'Afers Laborals.

Article 16

Les funcions encomanades a la Subdirecció General d'Assessoria Jurídica i als òrgans amb funcions d'assessorament jurídic que en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR