DECRET 109/2006, de 25 d'abril, de reestructuració territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 109/2006, de 25 d'abril, de reestructuració territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

El Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que desplega l'estructura bàsica establerta pel Decret 62/1997, de 4 de març, creava la Delegació Territorial de Barcelona i preveia les delegacions territorials de Girona, Lleida i Tarragona, que no han estat desenvolupades fins aquest decret.

Per la seva part, la disposició addicional primera del Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat, canvia la denominació de les delegacions territorials dels departaments, les quals passen a anomenar-se serveis territorials, al capdavant dels quals hi ha un/a director/a.

D'acord amb la voluntat del Govern d'impulsar la reforma de l'organització territorial de l'Administració de la Generalitat per tal que aquesta respongui de manera més efectiva a la realitat territorial del país, el Departament considera convenient estendre a la resta del territori el model dels Serveis Territorials de Barcelona.

La nova estructura territorial permetrà, d'una banda, una presència administrativa més propera a la ciutadania i una millor coordinació de totes les unitats encarregades de l'execució dels programes del Departament i, alhora, garantirà l'adequació de la prestació de serveis tenint en compte les característiques i peculiaritats de les diferents comarques del territori català. D'altra banda, permetrà que el Departament tingui un interlocutor únic en el territori per tractar assumptes no exclusivament relacionats amb un àmbit sectorial concret del Departament.

En conseqüència, d'acord amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques s'estructura territorialment de la manera següent:

  1. Els Serveis Territorials a Barcelona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

  2. Els Serveis Territorials a Girona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva.

  3. Els Serveis Territorials a Lleida.

    Àmbit territorial: comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

  4. Els Serveis Territorials a Tarragona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

  5. Els Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre.

    Àmbit territorial: comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

  6. Els Serveis Territorials a la Catalunya Central.

    Àmbit territorial: comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès.

  7. Els Serveis Territorials a l'Alt Pirineu i Aran.

    Àmbit territorial: comarques d'Era Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, El Pallars Jussà i El Pallars Sobirà.

Article 2

Dependència

Els serveis territorials del Departament, amb rang orgànic assimilat a subdirecció general, depenen orgànicament de la Secretaria General i funcionalment d'aquesta i de les secretaries sectorials del Departament en l'àmbit de les competències que tenen atribuïdes.

Article 3

Funcions dels serveis territorials

Als serveis territorials, al capdavant de cadascun dels quals hi ha un/a director/a, els correspon l'exercici de les funcions següents:

  1. Representar el Departament en el seu àmbit territorial.

  2. Dirigir les unitats que en depenen i exercir el comandament del personal al seu càrrec, sense perjudici de la dependència funcional per part dels serveis territorials adscrits a les direccions generals corresponents per raó de la matèria.

  3. Exercir d'òrgan de coordinació entre el Departament i les entitats que en depenen respecte a les actuacions en el seu àmbit territorial.

  4. Formar part dels òrgans i de les comissions departamentals i interdepartamentals de caràcter territorial que li corresponguin.

  5. Executar les directrius i impulsar el desplegament de les actuacions del Departament en l'àmbit territorial, d'acord amb els plans i els programes aprovats.

  6. Executar i supervisar les tasques d'administració general.

  7. Tramitar i, si s'escau, resoldre els procediments administratius dels quals, d'acord amb la normativa sectorial, en tinguin atribuïda la competència.

  8. Vetllar pel compliment de la normativa vigent relativa a les competències del Departament.

  9. Qualsevol altra funció que els sigui encomanada.

Article 4

Serveis Territorials a Barcelona

4.1 L'estructura dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona és la següent:

  1. Servei Territorial de Carreteres de Barcelona.

  2. Servei Territorial de Ports i Transports de Barcelona.

  3. Servei Territorial d'Urbanisme del Barcelonès.

  4. Servei Territorial d'Urbanisme del Baix Llobregat.

  5. Servei Territorial d'Urbanisme del Vallès i del Maresme.

  6. Servei Territorial d'Urbanisme de l'Alt Penedès, el Garraf, l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona.

4.2 Les funcions del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona són les establertes a l'article 12.1 del Decret 70/1993, de 9 de febrer, de reestructuració de la Direcció General de Carreteres, modificat per l'article 29.1 del Decret 217/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica l'estructura orgànica del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

4.3 Les funcions del Servei Territorial de Ports i Transports de Barcelona són les establertes a l'article 44.1 del Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR