DECRET 75/2003, de 18 de març, de reestructuració parcial de la Secretaria d'Administració i Funció Pública.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 75/2003, de 18 de març, de reestructuració parcial de la Secretaria d'Administració i Funció Pública.

Amb el Decret 32/2002, de 5 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Relacions Institucionals, es va procedir a regular una nova estructura dels òrgans competents en matèria d'organització i funció pública.

Aquesta reestructuració va suposar l'adscripció a la Secretaria d'Administració i Funció Pública de la Direcció General d'Organització de l'Administració, així com la creació (en substitució de l'antiga Direcció General de Funció Pública) de la Direcció General de Relacions en l'Àmbit de la Funció Pública, que aplega un conjunt ampli i heterogeni de funcions que ja s'estaven desenvolupant i d'altres que responen a noves polítiques de personal. Per tant, la Secretaria d'Administració i Funció Pública actualment constitueix una secretaria sectorial en l'àmbit material de l'organització i la funció pública de l'Administració de la Generalitat a la qual s'adscriuen, a més de les dues direccions generals esmentades i l'Escola d'Administració Pública, l'Assessoria Jurídica de Funció Pública i la Subdirecció General de Gestió de Personal.

La creixent complexitat dels problemes i dels reptes que planteja el futur de la funció pública a Catalunya fa que sigui necessari dotar a la Secretaria d'Administració i Funció Pública d'un òrgan actiu que tingui específicament assignades funcions d'estudi, d'anàlisi i de seguiment de les polítiques de personal i que, a més, tingui la capacitat de realitzar tasques d'explotació, d'estadística i anàlisi de les dades i principals magnituds contingudes en els sistemes d'informació de personal de l'Administració de la Generalitat. La Subdirecció General d'Estudis és, per tant, un òrgan amb vocació d'assistència i suport tècnic tant al titular de la Secretaria, de qui depèn directament, com a la resta d'òrgans que hi són adscrits i, en aquest sentit, ha de col-laborar en la definició de les polítiques de personal i també ha d'impulsar, coordinar, supervisar i, si s'escau, executar els projectes que en matèria de funció pública li siguin assignats.

Així mateix, cal donar un impuls i potenciar en l'àmbit de la funció pública les polítiques ja iniciades en matèria d'igualtat i no-discriminació, així com d'integració i reinserció sociolaboral. Per aquest motiu és necessari dotar la Subdirecció General de Prevenció i Seguretat Laboral de la Direcció General de Relacions en l'Àmbit de la Funció Pública d'una àrea funcional específica que englobi tots aquests aspectes, amb la missió principal de gestionar, coordinar i impulsar els programes i plans d'actuació que es desenvolupin en aquestes matèries.

D'acord amb el que estableix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Governació i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Creació de la Subdirecció General d'Estudis

Article 1

Subdirecció General d'Estudis

1.1 Sota la dependència de la Secretaria d'Administració i Funció Pública, es crea la Subdirecció General d'Estudis.

1.2 A la Subdirecció General d'Estudis li corresponen les funcions següents:

  1. Col-laborar en l'establiment dels objectius i en la definició de les polítiques de personal.

  2. Elaborar estudis tècnics, anàlisis prospectives i informes relatius als models de desenvolupament de la funció pública.

  3. Donar suport i assistència tècnica a la persona titular de la Secretaria d'Administració i Funció Pública i a la resta d'òrgans que en depenen, pel que fa a l'explotació i anàlisi de dades dels sistemes d'informació de personal, sens perjudici de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR