DECRET 203/1990, de 3 de juliol, de reorganització de la Comissió de Transports de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 84/1991.

La Comissió de Transports de Catalunya es va crear mitjançant el Decret de 9 de maig de 1979 amb finalitats consultives, d'assessorament, i com a canal de participació dels diversos sectors implicats en el transport.

La promulgació de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, fa necessari que es procedeixi a la reorganització de la Comissió de Transports per tal d'adequar-la a les previsions de la Llei esmentada, de manera que quedi degudament assegurada la representació dels transportistes, els operadors del transport, els treballadors i els usuaris.

Alhora, l'experiència de treball de la Comissió de Transports durant aquests anys aconsella que s'agiliti el seu funcionament mitjançant l'atribució de les funcions ordinàries que corresponen a la Comissió de Transports de Catalunya a la seva Comissió permanent i, a la vegada, descentralitzar la Comissió per mitjà de la creació de les comissions consultives territorials de transport.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Comissió de Transports de Catalunya és l'òrgan consultiu i assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de transports, sens perjudici de les facultats que puguin correspondre a altres òrgans consultius.

Article 2

La Comissió de Transports de Catalunya queda adscrita al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 3

Corresponen a la Comissió de Transports de Catalunya les funcions següents:

  1. Informar sobre els projectes de disposicions generals que afectin l'ordenació i la coordinació dels transports dins l'àmbit territorial de Catalunya.

  2. Emetre informes preceptius en els casos en què ho estableix la legislació vigent en matèria de transports.

  3. Informar sobre l'atorgament i la pròrroga de concessions.

  4. Informar sobre els serveis lineals i zonals, els centres i les estacions de viatgers.

  5. Informar sobre el rescat de concessions.

  6. Informar sobre la integració dels transports urbans i interurbans a les àrees o zones de transport.

  7. Informar sobre la imposició de sancions que comporten la caducitat de les concessions o la revocació de les autoritzacions.

  8. Elaborar els informes i els dictàmens que sol·liciti el conseller de Política Territorial i Obres Públiques o el director general de transports.

  9. Informar sobre els plans de transport que siguin elaborats per la Direcció General de Transports.

  10. Elevar a l'organisme competent propostes i suggeriments sobre les normes i les disposicions que cregui convenients i sobre la revisió i la coordinació de la legislació vigent.

  11. Informar sobre qualsevol assumpte o matèria d'interès per al transport a Catalunya.

  12. Qualsevol altra funció que li sigui atribuïda per les disposicions reguladores del transport.

Article 4

4.1 La Comissió de Transports de Catalunya actua en Ple, en Comissió permanent, en comissions consultives territorials de transport i en ponències tècniques de treball. 4.2 El Ple es reuneix en sessió ordinària amb una periodicitat mínima d'un cop l'any, i amb caràcter extraordinari quan ho acordi el president, o quan ho sol·liciti una quarta part dels seus membres. 4.3 El president convoca les sessions del Ple amb vuit dies d'antelació, llevat dels casos urgents, en què almenys haurà de fer-se amb quaranta-vuit hores d'antelació, i el secretari, en nom del president, cursarà la citació amb l'ordre del dia. 4.4 Les deliberacions i els acords del Ple requereixen, en primera convocatòria, la presència del president o del vice-president en qui delegui, i almenys la meitat dels vocals que el constitueixin. En segona convocatòria serà suficient l'assistència de la tercera part dels seus membres, inclòs el vice-president i el secretari. Els acords es prendran per majoria absoluta dels vots dels assistents. En cas d'empat, decidirà el vot de qualitat del president. 4.5 La Comissió permanent es reunirà ordinàriament amb una periodicitat mínima de tres cops l'any, i amb caràcter extraordinari quan ho determini el seu president, i es convocarà amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR