DECRET 206/1992, d'1 de setembre, pel qual es regula el Llibre de l'Edifici.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Llei 24/1991, de 29 de novembre, de l'habitatge, regula en el capítol V del títol segon el Llibre de l'Edifici, com una de les novetats més importants;

El Llibre de l'Edifici s'ha dissenyat com a un document complet en què es recull la informació que permet conèixer no només les característiques físiques i tècniques de l'edifici sinó també el seu règim jurídic.

La creació d'aquest document és de gran transcendència per al coneixement del procés constructiu per mitjà del qual s'ha gestat l'edifici i la seva conservació i el seu manteniment posteriors;

La importància que té que en els edificis es realitzin operacions de conservació i manteniment destinades a assegurar la seva vida útil fa que el document d'especificacions tècniques es perfili com a un dels elements essencials que el conformen. En aquest document s'ha de consignar la informació referent a les seves característiques tècniques, instal·lacions, plànols, instruccions d'ús i manteniment.

La constància d'aquestes darreres instruccions permetrà que les actuacions que en tot edifici s'han de dur a terme per aconseguir la seva conservació i el seu manteniment es realitzin d'una forma idònia i, alhora, que els usuaris tinguin coneixement de les seves obligacions per tal d'evitar la pèrdua dels nivells d'habitabilitat i seguretat en els edificis.

Per tot això, de conformitat amb la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Les dades principals de tot edifici destinat a contenir un o més habitatges hauran de recollir-se en el Llibre de l'Edifici corresponent d'acord amb els requisits i en la forma que s'expressa als articles següents. 1.2 En aquest document s'ha de fer constar, a més de les dades relatives a la identificació de l'edifici, la identificació dels intervinents en el procés constructiu, el règim jurídic i les garanties, les especificacions tècniques, les tasques de manteniment que es duguin a terme, les incidències que es produeixin i les reformes o les rehabilitacions que s'hi realitzin. 1.3 La formalització del Llibre s'ha d'efectuar abans que es procedeixi a la venda d'un habitatge acabat de nova planta o resultant d'una gran rehabilitació.

Article 2

El Llibre de l'Edifici ha de constar de les parts següents: Quadern de registre. Documents d'especificacions tècniques. Arxiu de documents.

Article 3

El quadern de registre és el document que, integrat per fulls UNE A4, ha de constar dels capítols següents:

  1. Dades inicials de l'edifici.

  2. Registre d'incidències.

  3. Registre d'operacions de manteniment i reparacions. Davant de cadascun d'aquests capítols haurà de constar una nota d'instruccions.

Article 4

En el capítol de dades inicials del quadern de registre han de constar les següents: 4.1 Les dades referents a la identificació i construcció de l'edifici:

  1. L'adreça de l'edifici, la seva denominació, si s'escau, i el número de referència cadastral.

  2. Plànol d'emplaçament. En aquest apartat s'ha de grafiar a escala l'emplaçament de l'edifici en relació amb els carrers o elements immediats. Si l'edifici no té assignat un número de vial, al plànol s'han d'acotar les distàncies de l'edifici a referències clares i fixes del seu entorn. Si el plànol no està grafiat sobre el mateix full del quadern, s'haurà de signar i segellar per part del promotor de manera que la signatura o el segell cobreixi a la vegada el plànol i el full del quadern.

  3. Fotografia de la façana. En aquest apartat s'ha d'incorporar una fotografia de la façana principal. La fotografia s'ha de signar o segellar per part del promotor de manera que la signatura o el segell cobreixi a la vegada la fotografia i el full del quadern.

  4. Dates de construcció. S'han de fer constar les dates d'inici i acabament de les obres de construcció. 4.2 Les dades referents als intervinents en el procés constructiu:

  5. Promotor...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR