DECRET 194/1989, de 17 de juliol, pel qual es regulen les empreses dedicades al lloguer d'apartaments turístics. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1213, pàg. 4148, de 30.10.1989).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Decret 193/1989, de 17 de juliol, ordena i classifica els apartaments turístics, amb la finalitat de vetllar per una adequada ordenació d'aquesta activitat;

Es tracta ara de regular l'activitat de les empreses que es dediquin al lloguer dels apartaments turístics, i completar així la normativa d'aquesta alternativa de l'oferta turística, de conformitat amb els interessos generals dels consumidors i dels usuaris i del propi sector;

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les persones físiques o jurídiques que en l'àmbit de Catalunya es dediquin al lloguer, mitjançant preu, dels apartaments turístics als quals es refereix el Decret 193/1989, de 17 de juliol, hauran de complir el que estableix el present Decret.

Article 2

2.1 Les empreses a què es refereix l'article anterior s'hauran d'inscriure a la secció d'empreses dedicades al lloguer d'apartaments turístics que es crea pel present Decret, dins el Registre general d'empreses i activitats turístiques reglamentades de Catalunya. 2.2 Els propietaris que encomanin el lloguer d'apartaments turístics regulats pel Decret 193/1989, de 17 de juliol, a una empresa no s'hauran d'inscriure en el Registre esmentat.

Article 3

3.1 Les empreses que es dediquin al lloguer d'apartaments turístics per poder exercir l'activitat objecte del present Decret hauran de complir els requisits següents:

  1. Disposar d'un local d'oficina oberta al públic.

  2. Estar donades d'alta del corresponent epígraf de la llicència fiscal per al desenvolupament de l'activitat de lloguer d'apartaments.

  3. Constituir una fiança de conformitat amb l'escala següent: Fins a 10 apartaments: 1 milió de pessetes. Entre 10 i 30 apartaments: 2,5 milions de pessetes. Entre 30 i 60 apartaments: 5 milions de pessetes.

Més de 60 apartaments: 8 milions de pessetes. 3.2 Les fiances respondran dels danys i perjudicis que la prestació incorrecta del servei pugui ocasionar als consumidors i als usuaris i també del pagament de les sancions imposades pel Departament de Comerç, Consum i Turisme a causa de les infraccions que hagués comès l'empresa una vegada hagin estat esgotats tots els mitjans legalment previstos per al seu cobrament. 3.3 A aquest efectes estaran exempts del dipòsit d'aquesta fiança els agents de la propietat immobiliària o els administradors de finques que hagin dipositat la fiança reglamentària en els respectius col·legis professionals.

Article 4

La sol·licitud d'inscripció es formularà en instància adreçada al Coordinador del Servei Territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme acompanyada de les següents dades i documents:

  1. Nom i cognoms, domicili, número de DNI del sol·licitant i nom comercial sota el qual opera l'activitat. En cas de tractar-se d'una persona jurídica caldrà acreditar a més les dades registrals de la societat i el número d'identificació fiscal.

  2. Còpia dels documents que acreditin els punts anteriors inclosos els títols...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR